nizozemska u šoku

Napadač Ajaxa još u subotu se veselio zbog postignutog gola, a u nedjelju ujutro privela ga policija i prijeti mu kazna do četiri godine zatvora

13.12.2020 u 12:19

Bionic
Reading

Napadača Ajaxa i nizozemske nogometne reprezentacije, Quincyja Promesa u nedjelju ujutro privela je policija zbog sumnje da je u srpnju nožem nanio ozljede jednom od članova obitelji na privatnoj zabavi.

Ovaj 28-godišnji nogometaš osumnjičen je za napad, a u slučaju da se potvrdi da je Quincy Promes uistinu bio taj koji je nanio ozljede drugoj osobi, mogao bi u zatvoru provesti od jedne do četiri godine.

Njegovo privođenje u nedjelju ujutro potvrdio je glasnogovornik policije Jelmer Geerds. Kaže da je igrač Ajaxa priveden zbog uboda nožem i ne želi ništa više reći o pozadini osumnjičenog. A da je stvar uistinu ozbiljna, potvrđuje i činjenica da je odmah odveden u zatvor.

Nizozemski reprezentativac u srpnju je organizirao veliku obiteljsku zabavu, a tijekom zabave se iz nepoznatih razloga žestoko posvađao s jednom od članova obitelji. Navodi se da ga je tada napao te ozlijedio nožem i da su sudionici zabave spriječili najgore.

Nejasno je zašto Promes nije priveden ranije. Policija poriče da je Ajax imao utjecaja na to.

'Za incident smo čuli tek prije mjesec dana. Tada je započeta istraga koja je jutros dovela do hapšenja', rekao je Geerds.

Inače, Promes je još u subotu igrao za Ajax te je za svoju momčad u pobjedi 4:0 protiv Zwollea sudjelovao s jednim golom.