MULJATOR

Namještao je utakmice, odležao pola godine, a sad igra za Alkar

02.10.2016 u 10:51

Bionic
Reading

Brandon Johnson, nekadašnja zvijezda sveučilišta San Diego, upleo se u mutne poslove namještanja utakmica. Nakon šest mjeseci zatvora stigao je u sinjski Alkar

Novi bek sinjskog Alkara očigledno je vrlo živopisan lik. Naime, Brandon Johnson (29) još je uvijek najbolji strijelac i asistent košarkaške momčadi sveučilišta San Diego, no u njegovoj biografiji stoji i da je pola godine proveo u zatvoru. I to zbog namještanja utakmica!

Sporne su utakmice odigrane u NCAA sezoni 2010./2011., a Johnson je 'uhvaćen' nakon što je namjerno promašio čisti zicer kako bi njegovo sveučilište izgubilo od autsajdera. Navodno je za tu 'akciju' dobio 1000 dolara. Klupko se počelo odmotavati, Johnson je, kao i nekolicina ilegalnih kladioničara, bio pod stalnom prismotrom policije... Tako je i snimljen kako nagovara jednog od košarkaša sa svog bivšeg sveučilišta da sudjeluje u namještanju utakmica! Tužitelji su ustvrdili kako je Johnson namjestio najmanje četiri utakmice i zaradio oko 10.000 dolara. Osuđen je na šest mjeseci zatvora, a na kraju suđenja je navodno rekao:
'Žao mi je što nisam namjestio sve utakmice!'

Nakon što je odslužio svoje - vratio se košarci. Posljednjih je godina prava ptica selica, igrao je u Kini, Poljskoj, Rumunjskoj, Finskoj, Venezueli i Njemačkoj, a sad je stigao u Hrvatsku. Nije da 'nije znao' kako je ovdje 'raj za kladioničare'... Ostaje vidjeti kako će se prilagoditi ovdašnjem mentalitetu.