SNALAŽLJIVI COUSINS

Namjerno ga u igri 'opalio' po međunožju: Što će reći Stern?

12.12.2012 u 17:31

Bionic
Reading

U noći s ponedjeljka na utorak košarkaši Dallas Mavericksa razbili su Sacramento Kingse u svojoj dvorani 119:96. Manji incident na utakmici dogodio se tri i pol minute prije kraja prvog poluvremena kada je centar Kingsa DeMarcus Cousins opalio O. J. Maya po mjestu gdje muški rod najviše boli

Ovakav potez Cousinsa posljedica je Dallasove serije s kraja prve i početka druge četvrtine 29:2. Cousins se s Mayom borio za poziciju nedaleko od koša, te ga je, kako bi ga se 'riješio', kratkim zamahom ruke udario u međunožje, nakon čega je krilni igrač Mavericksa ostao šokiran podlim potezom Sacramentovog centra. Verbalni obračun nastavio se i na drugoj strani parketa, kada su suci odlučili isti prekinuti davanjem tehničke pogreške obojici.

Cousins je nakon susreta tvrdio da ga nije namjerno udario, a Mayo tu priču ipak nije 'kupio'.

'Čovječe, bio sam jako ljut. Što navede čovjeka na takvo što? On je talentiran igrač i ima veliku šansu postati all-star igrač, ali imam osjećaj kao da to ne želi. Iskreno, mislim da on ima psihičkih problema. Nezreo je. Nadam se za njegovo dobro da će ubrzo doći k zdravom razumu', rekao je nakon utakmice Mayo.

Što će na ovu ružnu sliku, koju su ovjekovječile kamere, reći tajnik NBA lige David Stern?

Teško da se Cousins može izvući bez kazne jer snimka dovoljno govori.