MAKSI(NE)MIR

Nakon žestokog istupa od strane Zdravka Mamića i prozivki za zapošljavanje brata i djevojke, svoju priču iznio je i Krešimir Antolić

23.12.2022 u 20:30

Bionic
Reading

Bivši Dinamov izvršni dopredsjednik i savjetnik te bjegunac pred hrvatskim pravosuđem Zdravko Mamić, pozvao je u petak u Mostaru predsjednika GNK Dinama Mirka Barišića da ode iz kluba zajedno s još sedam članova vodećih tijela kluba koje predvodi član uprave Krešimir Antolić, za kojega je ustvrdio da uništava Dinamo.

Skupština Dinama je ranije ovog mjeseca razriješila Krešimira Antolića funkcije člana uprave kluba, nakon čega ju je Izvršni odbor odbio provesti, da bi na jučerašnjoj sjednici Nadzorni odbor zatražio poštivanje klupskog Statuta i provođenje odluke skupštine.

Mamić je na konferenciji za medije ocijenio da je Izvršni odbor postupio suprotno Statutu kluba te da je njegova predsjednika Mirka Barišića, kojega je nazvao svojim drugim ocem, obmanula skupina koju predvodi Krešimir Antolić.

'Kako je moguće da ignorirate odluku najvišeg tijela i zloporabite Statut. Predsjedniče, nemojte sudjelovati u rušenju kluba. Budite legalist. Vi ste inženjer Mirko Barišić, časni čovjek', rekao je Mamić.

Dodao je da postoji i Barišićeva uloga u kršenju Statuta te ga je pozvao da ode iz kluba zajedno s još sedmoricom visokih dužnosnika koje je nazivao raznim pogrdnim imenima te navodio detalje iz njihova privatnog i poslovnog života.

'Povedite svojih sedam ljudi i otiđite iz kluba', rekao je Mamić.

Antolića je nazvao 'zmijom u Dinamovim njedrima' koja je razvila 'hobotnicu' zapošljavajući u klubu članove svoje obitelji i prijatelje. Ustvrio je i da živi s glasnogovornicom kluba Ivom Cigrovskij koja medijima dostavlja lažne informacije. Mamić tvrdi da ona nije htjela objaviti niti zaključke Nadzornog odbora GNK Dinama o Antoliću.

Nakon prozivki Zdravka Mamića, Krešimir Antolić objasnio je za Večernji list kako je u Dinamo došao on, ali i njegov brat koji je direktor tvrtke Plavi korner, ali i kako je do posla u Dinamu došla Iva Cigrovskij, Antolićeva djevojka.

Ja sam svojevoljno otišao iz policije 2013. godine kao višestruko nagrađivani i odlikovani diplomirani kriminalist. Vezano za zapošljavanja u klubu, ja sam inicirao zapošljavanje četiri osobe, od kojih je jedna djelatnica na poslovima čišćenja, zatim policijski službenik višestruko nagrađivan i odlikovan koji je zaposlen kao voditelj klupskog osiguranja, zatim umirovljeni policajac koji je zadužen za kontakte i rad s navijačima, te bivši policajac s prethodnim iskustvom rada u ugostiteljstvu na stadionu. Vezano za zapošljavanje mog brata, on je zaposlen na inicijativu predsjednice Uprave, a prethodno je radio u istaknutom poduzeću istovrsne djelatnosti. U ljeto 2020. godine klupska Uprava donijela je odluku o osnivanju tvrtke Plavi korner u stopostotnom vlasništvu Dinama radi obavljanja ugostiteljskih djelatnosti na stadionu. Takva odluka donesena je zato što je istekao dotadašnji loš poslovni ugovor prema kojem su vanjski koncesionari klubu plaćali 1 kunu po gledatelju, a sav prihod je išao njima. U ovom dijelu želim naglasiti da je tvrtka Plavi korner ove godine ostvarila preko 5 milijuna kuna prometa te negdje preko milijun kuna dobiti. Moj brat je direktor navedene tvrtke te taj posao obavlja bez naknade. Dinamo ga plaća na njegovom osnovnom radnom mjestu voditelja klupskog restorana.

Želim naglasiti da su sva zapošljavanja, pa i ova, prošla odluku klupske Uprave dok sam se ja izuzeo od odlučivanja kod zapošljavanja mog brata i njegovog postavljanja na mjesto odgovorne osobe tvrtke Plavi korner. Što se tiče moje djevojke Ive Cigrovskij koja je voditeljica ureda za odnose s javnošću kluba, želim naglasiti da je ona zaposlenica kluba od 2011. godine (honorarno), a od 2013. na neodređeno vrijeme, dakle u klub je došla prije mog dolaska, te da je po zanimanju magistrica novinarstva s usmjerenjem odnosi s javnošću, što pokazuje da je i više nego kvalificirana za posao koji radi. Njeno postavljanje na navedeno radno mjesto inicirano je od strane predsjednice uprave. Ostale navode koji su navedeni na press konferenciji doživljavam kao osobni napad na mene i meni najbliže, a takav način komunikacije ostavljam na savjesti onome koji ju je izricao'.

Što je još rekao Antolić za Večernji list, pročitajte OVDJE.