ŠTO SLIJEDI?

Izvršni odbor Dinama donio odluku o Krešimiru Antoliću, čovjeku preko čijih se leđa vodi bitka za klub

19.12.2022 u 19:24

Bionic
Reading

Nakon što je većina članova Skupštine zatražila odlazak glavnog operativca Dinama i predala lopticu u ruke Izvršnog odbora, stigla je i konačna odluka

'U ponedjeljak 19.12.2022., na stadionu Maksimir, održana je sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo te je pod točkom 2. dnevnog reda određeno „Provođenje odluke Skupštine GNK Dinamo od 12.12.2022.“, a prema prijedlogu i odluci o razrješenju člana Uprave gospodina Krešimira Antolića donesenoj na redovnoj Skupštini kluba održanoj 12.12.2022.

Većinom glasova članovi Izvršnog odbora odbili su provesti odluku Skupštine te Krešimir Antolić nastavlja raditi kao član Uprave GNK Dinamo', objavio je klub na svojim mrežnim stranicama.

Kako je ranije javila Hina uža vlada Mirka Barišića sastala se u subotu u popodnevnim satima na neformalnom sastanku kako bi utvrdila koji smjer zauzeti nakon skupštinskog puča kojim je bjegunac od zakona Zdravko Mamić odlučio pokazati mišiće vladajućima.

Podsjetimo, na sjednici Skupštine početkom tjedna 40 pristaša gazde opterećenog 6,5-godišnjom pravomoćnom presudom izglasalo je da Antolić više ne može biti član Uprave. Razlog nije formalno obrazložen, ali i pticama na grani jasno je da je on rušenjem Mamićevih inicijativa na transfernom tržištu počeo dramatično kvariti financijske planove nekadašnjeg izvršnog direktora.

Bit će zanimljivo pratiti nastavak ove priče jer klupski Statut kaže da je Izvršni odbor tijelo koje imenuje i razrješuje članove Uprave, ali i da je Skupština nadređena IO-u koji je dužan provoditi njezine odluke.