JEDINO MOGUĆE

Nakon što je hrvatska košarka dosegnula samo dno, HKS donio drastičnu odluku

08.03.2018 u 16:33

Bionic
Reading

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza u četvrtak je održana 19. sjednica Upravnog odbora HKS-a, a treba izdvojiti odluku kako je Ivica Skelin smijenjen sa dužnosti izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije

Ono o čemu se nagađalo nakon katastrofalnog početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. se i dogodilo - Ivica Skelin je prekrižen.

'Kako nisu ispunjeni ciljevi zacrtani prilikom angažmana izbornika Muške seniorske reprezentacije, odnosno, nije postignut očekivani rezultat nakon prva dva kruga kvalifikacija za Svjetski kup 2019, izbornik Ivica Skelin i Hrvatski košarkaški savez zajednički su donijeli odluku o sporazumnom raskidu ugovora. Gospodin Skelin se zahvalio na ukazanom povjerenju te suradnji i podršci tijekom proteklog razdoblja', poručili su iz HKS-a.

  • +23
Kvalifikacije za SP u košarci 2019., Hrvatska - Rumunjska Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Podsjećamo, Skelin je došao na klupu uoči kvalifikacija i nije se proslavio. Prvo je uz blagoslov HKS-a za prva dva susreta prekrižio iskusne igrače, a zatim ih je vratio. Bez prave vizije, s puno lutanja, naši košarkaši su nakon četiri dvoboja zadnji u skupini s omjerom 1-4.

Skelin nije imao ni sreće, jer nije mogao računati na NBA igrače (kao ni druge reprezentacije), a bilo je tu i 'čudnih' otkaza drugih košarkaša koji nose dresove europskih momčadi.

Tko će nasljediti Skelina i preuzeti ovaj vrući krumpir još nije poznato, ali spominje se par imena.

  • +3
Kvalifikacije za SP u košarci: Hrvatska - Nizozemska Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Što se tiče drugih odluka Stipe Bralić imenovan je za člana Stručnog savjeta za žensku košarku, a ženske reprezentacije mlađih dobnih kategorija dobile su trenere. Tako je Linda Antić Borak trenerica mlade U20 reprezentacije, Dean Nemec odabran je za trenera juniorske U18 ekipe, a Marija Kovač Mijač za izbornicu kadetske U16 selekcije. Novi član Hrvatskog košarkaškog saveza je ženski klub Škabrnja.