bol i gubitak

Nakon što je Filip Hrgović otkazao meč karijere oglasio se razočarani Kinez te se dotakao i tragedije hrvatskog boksača

03.05.2022 u 09:21

Bionic
Reading

Otkazan je meč između Filipa Hrgovića i Zhilei Zhanga koji se trebao održati sa subote na nedjelju u Las Vegasu, a povodom toga oglasio se kineski boksač

'El Animal' i Zhilei Zhang trebali su se obračunati u IBF-ovoj eliminacijskoj borbi, a pobjednik bi postao obveznim izazivačem za IBF-ov pojas koji trenutno drži Oleksandr Usyk.

Prema IBF-ovim pravilima, eliminacijski meč mora biti prebačen na novi datum održavanja, a kao razlog otkazivanja navodi se to da je Filipu nedavno preminuo otac (18. travnja) te da se hrvatski boksač nije mogao koncentrirati na treniranje.

'Iako sam jako razočaran situacijom, osjetio sam njegovu bol i gubitak. I ja sam prije nekoliko godina imao tešku borbu odmah nakon što sam ostao bez jednog roditelja. Teško me to pogodilo', napisao je na društvenoj mreži Zhang te je napomenuo da nije odustao od meča ovog vikenda pa mu promotori traže novog suparnika.

'Ubio sam se od treninga za ovaj meč i nadam se ću dobiti priliku da ovoga vikenda pokažem svoje vještine i svoju snagu, a nakon toga možemo se vratiti nedovršenom poslu.'