AKO MU TO USPIJE...

Kylian Mbappe pred pothvatom kakav francuski nogomet ne pamti; može napraviti nešto čudesno, a sve mu može pokvariti Lionel Messi

03.05.2022 u 08:38

Bionic
Reading

Francuski napadač Kylian Mbappe (23) možda igra svoju zadnju sezonu u dresu PSG-a i u njoj želi ispisati povijest francuskog nogometa

Još nije poznata budućnost Kyliana Mbappea, ostaje li na Parku prinčeva ili ćemo ga od ljeta gledati u dresu madridskog Reala. To su jedine dvije opcije za jednog od najboljih igrača svijeta koji je predodređen za osvajanje Zlatne lopte.

Oba kluba pred mladog golgetera stavili su nevjerojatne ponude, ali on još nije donio konačnu odluku. Ili možda je, ali čeka da odradi zadnju utakmicu u PSG-u i onda svijetu obznani gdje će igrati od sezone 2022/23.

Takva situacija previše ne opterećuje Mbappea, ne smetaju mu ni zvižduci PSG-ovih navijača, jer nije potpisao produljenje ugovora nego sve drži u neizvjesnosti.

Francuski reprezentativac igra svoju najbolju sezonu u Ligue 1 i korak je da napravi nešto nevjerojatno, nešto što nikome nije uspjelo u povijesti francuskog prvenstva. Naime, Mbappe je trenutačno prvi po broju golova i asistencija.

PSG - Lens Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

Zabio je 24 pogotka i ima tri više od drugoplasiranog topnika lige Ben Yeddera iz Rennesa. Što se tiče asistencija, upisao ih je 15, i tu je najbolji, a prati ga suigrač Lionel Messi s 13.

Tri kola su do kraja i Mbappe ima veliki motiv da u obje kategorije ostane na vrhu te tako ispiše povijest.

Statistika u svim natjecanjima u cijeloj sezoni, a više o Kylian Mbappeu saznajte OVDJE