(NE)MIRNI GRAD KOŠARKE

Nakon skandala oko njegovog povratka u Zadar o nemilim događanjima oglasio se hrvatski reprezentativac Pavle Marčinković. Poslao je poruku navijačima...

16.10.2021 u 08:29

Bionic
Reading

Pavle Marčinković u nedjelju će odjenuti dres Košarkaškog kluba Zadar prvi put nakon punih 10 godina

S Višnjika je Pavle otišao 2011. put Cibone, potom se jednu sezonu okušao u inozemstvu, nakon čega je po četiri godine igrao za Zagreb i Split.

'Ovu sezonu počeo sam u Sonik Puntamici i ovim putem želim se zahvaliti treneru Stipi Kulišu, predsjedniku Mirku Jošiću i svima u klubu što su me prihvatili. Pomogli su i oni meni, a vjerujem i ja njima. Još ljetos imao sam neke razgovore s trenerom Zadra Ivanom Perinčićem i sada se to ponovno aktualiziralo, a kako sam sa Sonikom imao otvoren ugovor, procijenio sam da je došlo vrijeme za povratak u matični klub', rekao je Marčinković za Radio Zadar.

Kakav je osjećaj ponovno odjenuti najdraži dres?

'Lijepo je vratiti se u svoj klub, iako još uvijek nisam obukao dres na službenoj utakmici. Znao sam da će ovaj trenutak kad tad doći. U meni je cijelo vrijeme postojala velika želja za povratkom i drago mi je da se to dogodilo sada, dok još imam goriva i mogućnosti pomoći Zadru. Vjerujem da će i meni pomoći sezona u trenutačno najjačem hrvatskom klubu'.

'Sve znam, no bilo je i dosta podrške oko mene. Javilo mi se doista mnogo ljudi koji su zadovoljni i poželjeli su mi svu sreću. S druge strane, razumijem oko čega je nastao problem i jasno mi je da sam ja nekim svojim činovima dozvolio da se to tako razvije. No, mislim da je vrijeme da okrenemo novu stranicu, da pokažem da i dalje mogu pomoći ovom klubu te da zajedno stvorimo neke nove, dobre uspomene'.

Nije tajna, najviše se pričalo o tom famoznom rezanju mrežice nakon osvojenog naslova prvaka s Cibonom 2013. baš protiv Zadra. Kako danas gledaš na to?

'Meni nikada u životu to nije predstavljalo nešto posebno. U tom trenutku slavili smo taj naslov i ništa više od toga. Taj čin nije bio usmjeren ni protiv kluba ni protiv grada. Žao mi je što je to tako ispalo. Razumijem situaciju, sve mi je jasno, ali doista s moje strane to nije bila provokacija niti sam to ikada tako doživljavao, već obično slavlje zbog pobjede'.

Osjećaš li potrebu još nešto reći svim navijačima Zadra?

'Dođite i podržite svoj klub, jer nam je vaša podrška itekako potrebna, naročito u ovoj situaciji koja trenutačno nije baš dobra. Znam da zadarska publika nikada nije i neće odustati od svog kluba i ne sumnjam u njihovu podršku. A mi im možemo samo obećati da ćemo ostaviti srce na terenu da se što prije izvučemo iz ove neugodne situacije'.

Kakva su očekivanja od ove sezone?

'Prošla sezona Zadru je krenula malo čupavo, baš kao i ova. Nadam se da će onda ova završiti onako kao i prošla'.

U nedjelju Zadar gostuje kod Krke (17 sati, Arenasport 1), gdje će pokušati doći do prve ovosezonske pobjede u ABA ligi nakon uvodna tri poraza.

'Krka je za nas jako važna utakmica da se pomaknemo s nule i uhvatimo zalet. Nakon toga imamo Osijek i Borac kod kuće i nadam se da možemo krenuti. U Novom Mestu nam je pobjeda prijeko potrebna i dat ćemo sve od sebe da je ostvarimo, zaključio je Marčinković u razgovoru za Radio Zadar.

ABA liga

Budućnost-Igokea19:00
Utk.PobIzgKoš-R.
1.Partizan440+55
2.Cibona431-2
3.Cedevita Olimpija321+38
4.Crvena zvezda321+37
5.Mega Bemax321+29
6.Budućnost321+11
7.FMP321+1
8.Igokea321+1
9.Borac Čačak312-6
10.Krka312-24
11.Studentski Centar312-39
12.Zadar303-22
13.Mornar Bar303-24
14.Split303-55

Sljedeće utakmice

17.10.Split-Studentski Centar
17.10.Krka-Zadar
17.10.Borac Čačak-Mega Bemax
17.10.FMP-Mornar Bar
17.10.Crvena zvezda-Cedevita Olimpija
22.10.Igokea-Split
23.10.Zadar-Borac Čačak