za oproštaj od san marina

Nakon rezultatskog neuspjeha, igrači se umjesto zrakoplovom kući vraćaju - busom!

Bionic
Reading

Hrvatska U-21 reprezentacija ipak je uspjela osvojiti barem bod na ovogodišnjem Euru u Italiji i San Marinu. Gračanovi su igrači u posljednjoj utakmici skupine odigrali 3:3 protiv Engleske, uz dva gola Josipa Brekala i jednim Nikole Vlašića

Iako im je prijetila sramota, odnosno da budu najgora od tri hrvatske selekcije koje su nastupili na europskim prvenstvima za U-21 generaciju, te da se kući vrate sa sva tri poraza, Gračanovi su igrači pokazali veliki karakter te se kući vraćaju s jednim bodom.

A nije bilo do njega jednostavno doći, jer Englezi su čak tri puta vodili.

Ipak, Vlašić i Brekalo, koji su jedini potvrdili klasu dostojnu A reprezentacije, uz Ivana Šunjića kojeg također ubrzo očekujemo na Dalićevom popisu, vodili su Hrvatsku do tog boda.

  • +3
Hrvatska - Engleska, Euro U-21, 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Naravno, nakon ovakvog rezultata, jer uoči odlaska naši su se nadali barem polufinalu i plasmanu na Olimpijske igre u Tokio 2020. godine, nitko nije zadovoljan.

A ono što je bilo planirano, nije se obistinilo. Pa tako ni povratak kući naših igrača, koji su na Euro stigli 'charterom' Croatia Airlinesa.

Tako se se trebali i vratiti kući. Pa čak i u ovom slučaju.

Međutim, let za Hrvatsku bio bi prema rasporedu tek u utorak navečer, pa su u HNS-u odlučili što prije vratiti igrače kućama. I poslali su im autobus, koji ih je čekao nakon utakmice s Englezima.

Uz noćnu vožnju, s oko 650 kilometara do Zagreba, tako su mladi nogometaši imali vremena za analiziranje utakmica i slaganje dojmova.

Doduše, nisu svi išli busom, jer po neke su došli roditelji, a neki su otišli i na druge destinacije, odnosno zasluženi odmor nakon duge i naporne sezone.