DODUŠE, NE ODMAH

Nakon povlačenja iz 'elfa', Lahm najavio i kraj karijere

15.01.2015 u 15:29

Bionic
Reading

Nogometaš Bayerna i kapetan njemačke reprezentacije koja je u Brazilu prošle godine osvojila naslov svjetskog prvaka Philipp Lahm u razgovoru za francuski sportski dnevnik L'Equipe ponovio je namjeru o završetku igračke karijere 2018. godine.

Philipp Lahm, 31-godišnji nogometaš muenchenskog Bayerna, koji je nedvojbeno jedan od najpouzdanijih bočnih i defenzivnih veznih igrača na svijetu, ne odustaje od ideje da za tri godine objesi kopačke o klin.

'To je vrlo vjerojatno datum mog odlaska u mirovinu. Tad ću imati 34 godine i bio bi to dobar trenutak', rekao je Lahm u intervjuu objavljenom u četvrtak u francuskom sportskom dnevniku L'Equipe.

Lahm tvrdi da želi otići na vrhuncu karijere 'prisjećajući se prekrasnih godina u Bayernu' te da nema namjeru igrati u SAD-u ili Kataru. Jedno poglavlje bogate karijere Lahm je već zaključio povlačenjem iz reprezentacije nakon što je kao kapetan 'Elfa' u Brazilu podignuo pobjednički pehar namijenjen svjetskom prvaku.

No, to što je naznačio datum odlaska u mirovinu i osvojio gotovo sve što je mogao, ne znači da je Lahm zadovoljio sve ambicije. Jedan od njegovih ciljeva je ponovno osvajanje Lige prvaka s Bayernom, ono što je prvi put napravio 2013.

'Osjećaj sreće nakon osvajanja tog natjecanja je bio toliko snažan da ga želim ponovno osjetiti prije nego što odem u mirovinu', izjavio je Lahm koji je najavio da ima namjeru ostati u nogometu i po završetku igračke karijere.