nova prilika za zlato

Nakon poraza napada titulu; u kavez se vraća jedan od najdominantnijih UFC boraca!

18.06.2024 u 14:47

Bionic
Reading

U svijetu UFC-a, napetost raste oko mogućeg nadmetanja između aktualnog prvaka Dricusa Du Plessisa i bivšeg prvaka Israela Adesanye. Nakon Du Plessisovog nedavnog osvajanja pojasa, slijedi spektakularan meč s najvećim rivalom

Israel Adesanya će se boriti protiv Dricusa Du Plessisa za UFC prvaka u srednjoj kategoriji na UFC 305. Borba će biti na pet rundi i održava se 17. kolovoza u Perthu, Zapadna Australija u RAC Areni.

Unatoč nedavnom porazu, UFC će pružiti Adesanyi priliku da se bori za povratak titule u svoje vlasništvo. S obzirom na njegovu dugu i dominantnu vladavinu u srednjoj kategoriji, ova odluka je sasvim opravdana. Dodatno, napetost koja se razvila između njega i Dricusa Du Plessisa čini sve spremno za sljedeći naslovni okršaj u toj kategoriji.

Dricus Du Plessis osvojio je pojas u srednjoj kategoriji, ali nakon toga nije imao nastupe sve do početka ove godine. U svojoj prvoj borbi nakon osvajanja pojasa, u siječnju, pobijedio je Seana Stricklanda podijeljenom odlukom sudaca. Očekuje se da će njegov sljedeći meč biti protiv Adesanye, prema informacijama koje je Adesanya podijelio, planirano je da se ta borba dogodi na UFC 305 priredbi zakazanoj za 17. kolovoza.