united krenuo pobjedom

Nakon ovoga što je vidio u Bangkoku, Erik ten Hag možda bi čak i mogao uslišati želju Cristiana Ronalda

13.07.2022 u 08:55

Bionic
Reading

Nizozemski trener Erik ten Hag nije mogao poželjeti bolji start na klupi Crvenih vragova. U pripremnoj utakmici, Manchester United je u Bangkoku pobijedio Liverpool 4:0.

Manchester United poveo je u 12. minuti pogotkom Jadona Sancha, na 2:0 je povisio Fred u 30. minuti, a samo tri minute kasnije Anthony Martial je zabio i treći gol za ManU. Konačnih 4:0 postavio je Facundo Pellistri u 76. minuti.

Naravno, u ovakvim utakmicama koristi se prigoda za isprobavanje svih raspoloživih igrača, pa je Ten Hag na teren poslao dvije različite momčadi.

>> Ovakav šok Klopp nije mogao ni sanjati. Erik ten Hag i Crveni vragovi razbili Liverpool i izazvali ludnicu u Bangkoku

S druge strane, Liverpoolov trener Jürgen Klopp koristio je čak 32 igrača, a prve minute dobili su pojačanja Fabio Carvalho i Darwin Nunez, odnosno gotovo tri postave.

I zato kod Ten Haga nema mjesta euforiji.

'Zadovoljni smo jer smo gledali momčad koja je igrala s velikom željom. Znamo da smo tek na početku priprema. Istina je i da smo napravili neke greške u pritisku na protivnika i dozvolili im nekoliko prigoda, ali smo i mi složili dosta prilika i igrali jako hrabro. Morali smo igrati čvrsto, kako bi se vratili nakon grešaka, ali s obzirom na to da je ovo prva utakmica, zadovoljan sam viđenim', rekao je Ten Hag.

Moramo naglasiti kako na cijeloj ovoj Unitedovoj turneji nema Cristiana Ronalda, koji je čak i javno zatražio dozvolu za odlazak iz kluba, dok to vodstvo Vragova ne želi ni čuti. Međutim, prema ovim Ten Hagovim riječima, moglo bi se zaključiti da Portugalac možda neće biti niti potreban (n)ovoj momčadi.

Jer ova momčad Manchester Uniteda ima ogroman potencijal u napadu i to posebno zbog kreativnosti i brzine koju njegovi igrači posjeduju.

'Nije samo rezultat ono što me čini sretnim. Znam da imamo dobre igrače, ali moramo igrati kao momčad. Dobro je bilo za prvu utakmicu, ali treba nam vremena. Vjerujte, vidio sam mnogo grešaka, ali ne bi ih otkrivao. Liverpool je igrao s tri momčadi i zato ovoj pobjedi ne dajem prevelik značaj. Ipak, vidjeli smo dobre signale, imamo dosta kreativnosti i brzine u napadu, što je svakako dobar potencijal', zaključio je Ten Hag.