BITKA ZA BUNDESLIGU

Nakon Olića i 'otpisani' Iličević spasio slavni HSV!

28.05.2015 u 22:31

Bionic
Reading

Iza Ive Iličevića je sezona koju je obilježilo veliko nepovjerenje trenera koje je trajao pola godine. No, prvi pogodak sezone mogao bi mu ostati u pamćenju cijeli život

HSV je u prvi dvoboj doigravanja za Bundesligu protiv Karlsruhera krenuo s Olićem i Iličevićem u udarnoj postavi, a Olić je već u trećoj minuti sjajno pucao glavom. Na tribini iza gola već su počeli slaviti gol, no lopta je u paraboli pala iznad grede i domaća HSV-ova publika bila je prisiljena na tužan uzdah.

Već u idućoj akciji Karlsruherov Rouwen Hennings je upravo fantastično pucao iz kuta kaznenog prostora i pored šokiranog vratara Adlera iz prve pogodio suprotni kut. Imali su gosti i dvije velike prilike početkom nastavka, no Adler je sačuvao domaću mrežu i nagrada HSV-u je došla u 73. minuti.

Ivo Iličević je odlično pogodio s desne strane za konačnih 1:1, njegov prvi gol u sezoni u kojoj je punih šest mjeseci bio 'na ledu' u klubu i u kojoj je upisao tek 12. službeni nastup. Pred njim i suigračima je uzvrat u ponedjeljak nakon kojega će se znati tko će iduće sezone igrati u njemačkoj nogometnoj eliti. HSV-u treba (barem) 2:2 ili pobjeda na gostujućem travnjaku.