ostaje u crvenom

Nakon očajne završnice sezone, u kojoj je ostao bez dva važna trofeja, napravit će transfer života

22.06.2022 u 10:08

Bionic
Reading

Nakon šest sezona u Liverpoolovom dresu, Senegalac Sadio Mane odlučio je promijeniti grb. Crveno je i dalje na njemu, ali sada s Bayernovim grbom. Ove srijede stavit će potpis na ugovor s bavarskim klubom

Senegalski reprezentativac doputovao je u Njemačku u utorak, obavio liječnički pregled i danas se očekuje njegovo službeno predstavljanje.

Nakon šest sezona, u kojima je s Liverpoolom osvojio Ligu prvaka i naslov engleskog prvaka, odlučio je napustiti Anfield, iako je imao ugovor s Englezima do ljeta 2023. godine.

'Kada mi je agent prvi put rekao za Bayernov interes, bio sam jako uzbuđen. Odmah sam se vidio tamo... To je jedan od najvećih klubova na svijetu, koji se uvijek bori za svaki naslov. Tako da je za mene to bio vrlo dobra ideja i odlučio sam doći u München', rekao je Mane u svom prvom obraćanju otkako je stigao u Njemačku.

Tko zna, možda je na ovu njegovu odluku utjecala i završnica sezone u kojoj su Redsi ostali bez dva trofeja, u Premier ligi i Ligi prvaka.

Potpisat će trogodišnji ugovor, a na njegov bi račun trebalo sjesti 40 milijuna eura.

Bayern bi Liverpoolu trebao platiti 32 milijuna eura odštete, uz određene bonuse.

Njegov dolazak mogao bi značiti da Robert Lewandowski i definitivno odlazi iz Bayerna ovog ljeta, iako je jasno da Senegalac nije isti tip napadača, jer pred suparničke golove dolazi s krila, dok bi Bayern trebao pronaći zamjenu za Poljaka dovođenjem klasične devetke.