FIFA_SP_2018.svg

ZBUNILI PONOSNOG OMIŠANINA

Nakon najveće pobjede u karijeri Perišiću stiglo pitanje o bolnoj temi: Ne volim govoriti o tome

Bionic
Reading

Hrvatska je trebala ovakvog Ivana Perišića. Zabio je temperamentni Omišanin gol za 1:1, potom i asistirao Mandžukiću u produžetku za pobjedu, što je bilo dovoljno da ga Fifa izabere za najboljeg igrača polufinalnog ogleda protiv Engleza. U finalu će biti posebno motiviran protiv Francuske, države u kojoj se igrački afirmirao kao tinejdžer kada je preko noći napustio svoj Omiš

Ivan Perišić polako sustiže Davora Šukera na listi najboljih hrvatskih strijelaca na svjetskim prvenstvima. Naravno, hoće li ga stići - jer Šuker ih je zabio šest, a Perišić je trenutno na četiri gola, ovisit će i o njegovim učinku u finalnom ogledu protiv Francuske, ali i Ivanovoj odluci o nastupu na SP-u 2022. u Kataru.

No dotad će još uživati u polufinalnoj pobjedi u kojoj je sudjelovao pogotkom za 1:1 te ključnom asistencijom Mandžukiću za povijesnu pobjedu. Perišić je izabran i za najboljeg igrača utakmice te je došao na službenu Fifinu press konferenciju.

'Bila je to teška utakmica, ali smo uspjeli. Plasman u finale mnogo znači za malu zemlju kao što je Hrvatska. Ponovo smo slabije ušli u utakmicu, ali još jednom smo pokazali karakter, što prije nismo imali', rekao je Perišić i nastavio.

'Izjednačili smo možda u ključnom trenutku, kada smo dominirali i napadali. Nakon toga sam nekako spustio Mandžukiću loptu, koji se sjajno snašao i zabio za konačnih 2:1. Međutim, nije važno tko je zabio, već da smo ušli u finale!'

Omišanin je zahvalio na silnoj podršci iz Hrvatske, ali i ovoj koju dobivaju na ruskim stadionima.

'Hvala im na sjajnoj podršci koju nam pružaju u Rusiji, ali i u Hrvatskoj. Znamo da je sada kod kuće ludnica.'

Kako se ovdje svi sjećaju velikog rezultata otprije 20 godina, Perišić je morao evocirati uspomene na polufinalni poraz od Francuza, s kojima će Hrvatska sada snage odmjeriti u finalu.

'Prije 20 godina sam u Omišu pratio utakmice u hrvatskom dresu i sanjao kako igram za reprezentaciju i zabijam gol koji nas vodi u finale. Eto…'

  • +173
Navijačko ludilo diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Brazilskog novinara zanimao je Perišićev dolazak u Francusku, koji je, kako je doznao, bio uvjetovan lošim poslovnim odlukama unutar obitelji te se Ivan kao tinejdžer morao preseliti u Sochaux.

'Stvarno teško pitanje. U početku uopće nisam znao zašto idem u Francusku, a imao sam tek 17 godina. Ali poslije nekoliko godina sam napokon saznao. Ne volim govoriti o tome, ali proveo sam dvije i pol godine u Francuskoj, naučio sam jezik', kazao je Ivan koji je kao dječak dobio nadimak Koka jer je redovito pomagao ocu Anti u biznisu koji je imao s kokama nesilicama.

No kako smo doznali, otac je zapao u velike financijske probleme (naplata isporučene robe), a ubrzo je došlo i do razvoda od supruge, što je Ivanu jako teško palo. Danas Ante Perišić živi u Zagrebu i sin s njime, kako nam govore ljudi iz Omiša, nažalost nije u najboljim odnosima. Zbog toga je ovo bolna tema za Perišića.

'No kad već pitate, imam zaista jako lijepe uspomene na Francusku iako nisam igrao za prvu ekipu. Trenirao sam s njima i sigurno će mi taj dio života ostati u lijepom sjećanju. I nitko sretniji od mene što ćemo u tom finalu igrati protiv njih. Razgovarao sam uoči ove utakmice s mamom, pa sam se sjetio kako je uoči turnira rekla da će i Hrvatska i Francuska igrati u finalu', dodao je Ivan na temu Francuske.

No, tko zna, možda otac Ante dođe na finale i sve opet bude kao nekad. Kao u vrijeme kada je u Omišu pratio utakmice u hrvatskom dresu i sanjao kako igra za reprezentaciju i zabija gol koji vodi u finale.

Za kraj je Perišić najavio nedjeljni spektakl na moskovskom Lužnjikiju.

'Francuska je u grupi igrala koliko je trebala, a kako je turnir odmicao, oni su se dizali u formi. Pravu snagu su pokazali u posljednjim utakmicama. Bit će to sjajna utakmica.'

Nadamo se sa sretnim završetkom za Hrvatsku.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal