SLUŽBENO JE

Nakon nagađanja i šuškanja potvrđeno kojeg bundesligaša preuzima bivši hrvatski izbornik Niko Kovač. Trenirat će i jednog od Vatrenih

24.05.2022 u 13:10

Bionic
Reading

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač (50) novi je trener njemačkog bundesligaša Wolfsburga, objavio je klub na svim svojim platformama

'Niko Kovač je novi trener Wolfsburga. Ovaj 50-godišnjak potpisao je ugovor sa Zeleno-bijelima do 2025. Dobrodošao u Wolfsburg, treneru!' objavio je klub.

'Dijete sa Bundeslige, jako sam uzbuđen i motiviran oko novog poglavlja svoje karijere', rekao je Kovač, kojem će tijekom trogodišnjeg mandata pomoćnik biti brat Robert.

'Tražili smo čovjeka koji će dugoročno razvijati Wolfsburg. Sretan sam da smo nagovorili Niku da nam se pridruži. On je konzistentan trener usmjeren na uspjeh. Uvjeren sam da će momčad biti dobra u godinama pred nama', izjavio je sportski direktor Wolfsburga Jorg Schmadtke.

Kovač (50) će tako na klupi Vukova naslijediti Floriana Kohfelda, trenera koji je dan nakon završetka sezone sporazumno napustio klub.

Wolfsburg je zaključio sezonu na skromnom 12. mjestu, daleko od željenog plasmana u neki od europskih kupova. U klubu se nadaju kako bi ih upravo Kovač mogao vratiti u gornji dom Bundeslige. Wolfsburg je 2009. godine osvojio njemačko prvenstvo, a 2015. godine završio je na drugom mjestu. Sada bi mu u pokušaju oživljavanja posrnulog kluba trebao pomoći i hrvatski reprezentativac Josip Brekalo jer se vraća u klub nakon jednogodišnje posudbe u Torinu.

Zadnji posao Niko Kovač je imao u Monaku, a Kneževinu je napustio početkom godine, kada je dobio otkaz.

Wolfsburg će biti Kovačev treći njemački klub, a prethodno je radio u Eintrachtu iz Frankfurta te minhenskom Bayernu. Na klupi Eintrachta je osvojio njemački kup dok je s Bayernom osvojio prvenstvo, kup i Superkup.

Od listopada 2013. do rujna 2015. godine Niko Kovač je vodio i hrvatsku reprezentaciju.