TVRDNJA bilda

Senzacionalna vijest iz Njemačke: Niko Kovač se vraća u Bundesligu i preuzima klub u kojem igra važan Dalićev član Vatrenih

17.05.2022 u 21:08

Bionic
Reading

Nakon službene potvrde vijesti da su njemački prvoligaš Hoffenheim i dosadašnji trener, 40-godišnji Sebastian Hoeness, postigli sporazum o raskidu suradnje, stižu neslužbene informacije o njegovom nasljedniku. Prema njemačkom Bildu, Andreju Kramariću trener će biti bivši hrvatski izbornik Niko Kovač

Urednik Bilda Christian Falk navodi kako je Kovač na vrhu liste kandidata za novog trenera njemačkog bundesligaša.

Bivši hrvatski izbornik ove je sezone vodio Monaco, radio je odličan posao i na opće iznenađenje smijenjen krajem 2021. godine.

Ima odlična iskustva u Njemačkoj i kao igrač Herthe, Bayera, HSV-a i Bayerna i kao trener Eintrachta s kojim je 2018 osvojio kup. Kanije je vodio bavarskog giganta Bayerna i s njim uzeo trostruku krunu, a smijenjen je nakon visokog poraza od 'njegovog' Frankfurta 5:1.

Podsjetimo, Sebastian Hoeness, nećak nekadašnjeg Bayernovog predsjednika Ulija Hoenessa, koji je na Hoffenheimovoj klupi proveo dvije sezone i imao ugovor do ljeta 2023., uživao je povjerenje klupskog vodstva, ali su ga loši rezultati u završnici sezone koštali prijevremenog odlaska. Hoffenheim je u posljednjem kolu poražen s uvjerljivih 5-1 na gostovanju u Moenchengladbachu, a sezonu je završio na devetom mjestu Bundeslige i bez nastupa u nekom od europskih natjecanja, što se još do prije dva mjeseca činilo gotovo nemoguće. Rastanak s Hoffenheimom bio je logičan slijed događaja.