i trener je protiv njega

Nakon Marce i Zinedine Zidane svalio sve na Luku Modrića; Hrvat je svima glavni krivac za ispadanje iz Superkupa

15.01.2021 u 11:58

Bionic
Reading

Zinedine Zidane je okrivio Luku Modrića za poraz protiv Athletic Bilbaoa u španjolskom Superkupu

Real Madrid je u polufinalu španjolskog Superkupa izgubio 1:2 od Athletic Bilbaoa. Gosti su već prije poluvremena imali prednost od dva gola, a na kraju je Karim Benzema uspio tek smanjiti na konačnih 1:2. Luka Modrić igrao je do 67. minute kada ga je zamijenio Fede Valverde.

Modrićev nastup nije bio na najvećoj razini, a nakon utakmice sav je teret poraza pao na njegova ramena. Najprije ga je popljuvala Marca koja je rekla kako je odigrao jednu od najlošijih utakmica ove sezone i dodala kako je momčad patila zbog njega.

'Real je trebao Hrvata koji briljira i koji je u najboljem izdanju. Međutim, Modrić je bio daleko od toga. Igrao je stidljivo, tiho i nevidljivo. Koliko Modrić znači Realu i koliko je momčad patila zbog njegove loše igre najbolje se vidjelo nakon pola sata igre. Tada je Modrić nakratko živnuo i odmah se razbudio i cijeli Real. Ipak, Modrić se ubrzo vratio sivilu koje je obilježilo ovaj njegov nastup i već je u 67. minuti poslan na tuširanje', stoji u opisu Marce.

Nakon Marce, kritika na račun hrvatskog kapetana došla je i od trenera Zinedinea Zidanea koji je baš Luku istaknuo kao negativnu stvar na ovoj utakmici.

'Morao sam taktički mijenjati sustav nakon samo dvadeset minuta jer nisam bio zadovoljan kako momčad izgleda na terenu. Posebno se to odnosi na Luku Modrića koji nije igrao zadovoljavajuće na poziciji na koju sam ga stavio', rekao je Zidane nakon utakmice.

Kapetan Hrvatske je igrao nešto ofenzivniju ulogu na početku susreta, ali Zidane ga je ubrzo vratio na njegovo standardno mjesto jer se u prvotnom planu nije najbolje snašao. Na kraju je i zamijenjen u 67. minuti. Finale Superkupa između Athletic Bilbaoa i Barcelone igrat će se u nedjelju od 21 sat.