postoje izgledi, ali...

Nakon izostanka brojnih igračica, Kraljice šoka doživjele i najteži udarac; izbornik Šoštarić nije otputovao u Francusku

05.03.2022 u 15:43

Bionic
Reading

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija otputovala je u Francusku na uzvratnu utakmicu kvalifikacija za EHF EURO 2022, a u posljednji trenutak izbornik Nenad Šoštarić ipak je morao propustiti let za Toulouse zbog crijevne viroze koja ga je zahvatila.

Ukoliko se izbornik tijekom subote oporavi, u nedjelju ujutro će poletjeti prema Francuskoj i biti uz reprezentaciju, priopćio je HRS.

U suprotnom, reprezentaciju će u nedjelju 6. ožujka u dvoboju protiv Francuske voditi njegova pomoćnica Snježana Petika.

Prije dva dana u Koprivnici Francuskinje su bile bolje sa 19:21, ali izbornik Nenad Šoštarić i njegove igračice nisu nezadovoljni pokazanim unatoč porazu.

Hrvatska je u Francusku otišla i dalje jako oslabljena ozljedama nekih od udarnih snaga poput Ćamile Mičijević, Larisse Kalaus, Stele Posavec, Ivane Dežić, Tene Petike. Nakon utakmice u Koprivnici, izbornik je odlučio napraviti dvije promjene. U ekipu koja je otputovala u Francusku uvrstio je vratarku Luciju Bešen i desnu vanjsku Leu Franušić, a doma su ostale Tina Barišić i Lara Burić, pa je na put je otišlo 17 igračica.

Utakmica u Toulouseu se igra u nedjelju u 17.30 sati. Francuska je vodeća u skupini 4 s maksimalnih šest bodova, Hrvatska ima dva boda iz tri nastupa, a Ukrajina je treća s dva boda iz dva nastupa

Bit će to 58. utakmica u povijesti europskih kvalifikacija za Hrvatsku. Zasad je naša reprezentacija na 38 pobjeda, 2 remija i 17 poraza.