TKO JE KRIV?

Nakon ispadanja iz Eurolige Obradović se požalio srpskim novinarima: Upozoravao sam

11.05.2023 u 08:59

Bionic
Reading

Treneru košarkaša Partizana Željku Obradoviću teško je pao poraz u petoj odlučujućoj utakmici četvrtfinala Eurolige od Reala u Madridu 94-98

Real je napravio nevjerojatan preokret, ne samo u utakmici, nego u cijeloj seriji. Partizan je slavio u prva dva susreta u Madridu, Madriđani su se vratili u igru pobjedama u Beogradu te su doveli seriju do pete utakmice na svom parketu.

U toj je utakmici dominirao Partizan. Imali su igrači trenera Željka Obradovića prednost od 16 poena na poluvremenu (39-55), početkom treće četvrtine +18 (41-59) i 90 sekundi prije ulaska u zadnju četvrtinu +15 (70-85).

Real se izvukao iz ponora i na kraju slavio:

'Real je momčad koja ima karakter, pokazali su oni to opet. Ponosan sam na svoju ekipu, igrali smo dobru košarku. Znate, teško je pričati sada... Ali, jednostavno, izgubili smo kontrolu utakmice. Zato smo i izgubili. Imali smo tu posljednju akciju, Punterov šut bio je korektan, ali... To je košarka. Još jednom, čestitke Realu', rekao je strateg Partizana u prvoj izjavi nakon utakmice. Otišao je potom u svlačionicu pa došao na press konferenciju.

Otkrio je što je rekao igračima na poluvremenu na tih ogromnih +16.

'Upozorio sam ih da Real ima kvalitetu i ponos i da će napraviti sve da se vrati u igru. Probao sam u svakom timeoutu prenijeti momčadi da igra koncentrirano. Međutim primali smo lake koševe. Onda smo se u najtežoj situaciji uspjeli vratiti na tri poena razlike i imali smo taj šut Puntera za izjednačenje. Nije ušla. Moram istaknuti da je Punter odigrao sjajnu utakmicu, baš kapetanski', naglasio je Obradović još jedan podatak koji je kumovao porazu njegove momčadi.

'To su prekršaji visokih igrača, pogotovo Smailagića, koji je samo odigrao devet minuta. Gubili smo neke defenzivne skokove kada oni nisu bili u igri. Na kraju još jednom čestitam Realu, velika je to momčad i veliki klub, a za nas je ovo veliko iskustvo. Partizan se poslije osam godina vratio u Euroligu i trebamo biti zadovoljni, iako smo imali šansu za Final Four. Imamo ispred sebe veliki cilj, a to je osvajanje ABA lige.'

Podvlačeći crtu ispod euroligaške sezone, rekao je:

'Navijači Partizana bili su cijele sezone fantastični, neki su u Madrid došli i s Malte. Rekao sam Španjolcima da Partizan mora biti stalni član Eurolige, u to nema nikakve sumnje. Nema kluba, igrača, trenera, navijača koji ne želi doći u Arenu i biti dio Partizanove euroligaške priče. Nadam se da ćemo se izboriti za taj status. To je moja najveća želja i to je bio moj najveći cilj kada sam došao u Partizan', rekao je Obradović.

Trenutke u kojem je Real potpuno okrenuo utakmicu pogledajte OVDJE.