IZBORNIKOV POPIS OD 23 IGRAČA

Nakon Halilovićeve sezone Čačić više ne smije spomenuti – neiskustvo!

13.05.2016 u 14:01

Bionic
Reading

I dok će izbornik Čačić stavljati posljednje plusove ili minuse potencijalnim kandidatima za odlazak na Euro u Francuskoj, 19-godišnji Alen Halilović sa svojim će Sportingom iz Gijona tražiti put do pobjede i ostanka u španjolskoj Primeri, po mišljenju mnogih najjačoj ligi na svijetu

Barcelona i Real u subotu će odlučivati o naslovu španjolskog prvaka dok će rasplet borbe za ostanak među španjolskom elitiom biti u nedjelju.

Pojavile su se sumnje da je Real Sociedad kupio utakmicu protiv Rayo Vallecana, čime je momčad iz Madrida gotovo pa sigurno postala - drugoligaš.

Sporting iz Gijona našeg Alena Halilovića, koji je uoči posljednjeg kola na 18. mjestu, zadnjih 90 minuta igrat će protiv Villarreala dok Getafe, s kojim se Sporting borbi za 17. mjesto, igra protiv Betisa.

Nama, ali nadamo se i hrvatskom izborniku Anti Čačiću, bit će to dobra prilika da se još jednom uvjeri u mogućnosti mladog ali definitivno sve zrelijeg, borbenijeg i velikim izazovima dostojnog Alena Halilovića. Ne uvrstiti tako nadarenog igrača, koji je izraziti ljevak i koji se sjajno snalazi na desnom krilu iza napadača, bila bi velika šteta. Hoće li se Halilović naći na popisu od 23 igrača za Euro, zna samo Čačić...

Halilović je u sezoni koja se bliži kraju, a koju je kao igrač velike Barcelone proveo na kaljenju u Sportingu, odigrao čak 35 utakmica, a u njih 24 bio je među prvih 11, što potvrđuje da trener Abelardo ima veliko povjerenje u igrača koji će u lipnju napuniti tek 20 godina.

Ako ništa drugo, izbornik Čačić više neće moći govoriti 'kako je Halilović još neiskusan, bez jakih utakmica u nogama' - jer ako je igrao protiv Barcelone, Reala, Villarreala, Seville, onda bolju školu nije mogao proći.

Uz taj podatak, Halilović je do sredine sezone bio među top asistentima Primere, odmah iza Messija i Neymara.