PROPUH OKO PLATINIJA

Nakon Fife i UEFA puca po šavovima? 'To je slučajno...'

09.10.2015 u 10:46

Bionic
Reading

Michel Platini, čini se, uranja sve dublje u blato nogometne korupcije što su prpoznali i njegovi najbliži suradnici

Jedna od teških optužbi na račun Seppa Blattera kaže i kako je Michelu Platiniju isplatio spornih 1.8 milijuna eura. Fifa je tako na tri mjeseca suspendirala obojicu i sasvim zakomplicirala situaciju uoči predstojećih izbora za svog novog čelnika.

Platini se odjednom iz pozicije moralnog korektiva korodirane organizacije preselio u magareću klupu s ostalim osumnjičenima i u kratkom roku napustila su ga dvojica bliskih suradnika. William Gaillard otišao je s mjesta Platinijevog savjetnika što su u Uefi obrazložili njegovom dobi (65) i mirovinom, no otišao je i Kevin Lamour.

Riječ je o Platinijevom čovjeku od najvišeg povjerenja. Taj 35-godišnjak je uvijek putovao zajedno s Platinijem i kotirao je kao njegova 'desna ruka', no prošlog tjedna je i prije odluke o suspenziji napustio donedavnog šefa.

'Odlazak gospodina Lamoura dogovoren je prošloga tjedna i nema apsolutno nikakve veze s istragom koja je u tijeku,' priopćava UEFA, a ne vjeruje im - nitko. Je li nogomet pred temeljitim čišćenjem od koruptivnih elemenata ili će samo poznati 'Kurta i Murta' zamijeniti mjesta ostaje za vidjeti, ali optimista nema previše.