PUTNICI NA FINAL FOUR

Nakon drame Skopje u suzama, Sulić uništio PSG

26.04.2014 u 19:58

Bionic
Reading

Rukometaši njemačkog Flensburga izborili su nastup na Final Fouru nakon velike drame u susretu protiv makedonskog Vardara u Skopju...

Flensburg je u Makedoniju stigao s dva gola prednosti (24-22), a na poluvremenu je imao velikih +5, odnosno sveukupno +7. No u samu završnicu susreta Vardar je ušao s prednošću 25-21!

To nije bilo dovoljno da sastav iz Skopja izbori završnicu Lige prvaka, jer je 11 sekundi prije kraja Anders Eggert zabio sedmerac za Flensburg, za smanjenje vodstva domaćina 27-25. Vardar nije uspio zabiti u posljednjem napada, pa je Flensburg izborio Final Four u Kölnu zbog više postignutih golova u gostima.

Igor Karačić postigao je dva pogotka u redovima domaćeg sastava.

Prvi je Final Four osigurao mađarski Veszprem, koji je u ranijem susretu slavio protiv PSG-a s 31-26. Jedan od junaka bio je naš Renato Sulić. Hrvatski je pivot postigao osam pogodaka, isto koliko i Srbin Momir Ilić. Vrata mađarskog sastava uspješno je čuvao naš Mirko Alilović.

S druge je pak strane Igor Vori postigao tri pogotka za PSG, dok je Marko Kopljar zabio jedan. Jakov Gojun se nije upisao u strijelce, od kojih je najefikasniji bio Mikkel Hansen s devet golova.


Nakon drame u Skopju, u kojoj je njemački Flensburg izborio Final Four rukometne Lige prvaka, isto nije uspio ponoviti drugi njemački predstavnik Rhein-Neckar Löwen na gostovanju kod Barcelone...

Iako je stigao u Kataloniju sa sedam golova prednosti (38-31), njemački je predstavnik u uzvratu poražen istom razlikom pogodaka, ali je za razliku od Barcelone zabio manje na gostovanju – 31-24! RN Löwen je sredinom drugog poluvremena zaostajao svega tri gola razlike, ali je u završnici Barcelona stisnula obranu i otišla na osam golova prednosti.

Nijemci su u završnici smanjili na sedam, ali do pogotka koji bi im donio završnicu u Kölnu nisu mogli. Barcelonu su do velikog povratka u uzvratu predvodili Nikola Karabatić i Tomas Gonzalez sa sedam odnosno šest pogodaka, dok je kod gostiju najbolji bio Patrick Groetzki s također sedam golova.

Rukometna Liga prvaka, četvrtfinale, uzvrati:
Vardar – Flensburg 27-25 (22-24 prva utakmica)
Veszprem – PSG 31-26 (28-26 prva utakmica)
Barcelona – RN Löwen 31-24 ( 31-38 prva utakmica)
Kiel – Metalurg (nedjelja, 31-21 prva utakmica)