nije skrivao emocije

Nakon drame s promjenom reprezentacije oglasio se Borna Sosa; mladi Hrvat iskreno progovorio o svemu i poslao jasnu poruku izborniku Daliću

13.05.2021 u 13:49

Bionic
Reading

Borna Sosa se iskreno ispričao svima u Hrvatskoj i priznao da je odluka da zaigra za Njemačku bila pogrešna

Mladi hrvatski reprezentativac Borna Sosa proteklih se dana našao u središtu pozornosti nakon što je odlučio kako će nastupati za njemačku nogometnu reprezentaciju. Nakon cijele drame i velike prašine koja se oko toga podigla, Njemačka je na kraju odustala od Sose kojeg bi bilo prekomplicirano dovesti zbog pravilnika UEFA-e, pa je mladi Hrvat izvisio.

Sosa je nakon svega odlučio progovoriti o događajima koji ga prate zadnjih dana, a Hrvatskom nogometnom savezu, medijima i javnosti se obratio priopćenjem. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

'Proteklih se dana u mom životu dogodilo mnogo toga što je na meni ostavilo traga, posebno na mojoj sportskoj karijeri. Neću bježati od vlastite odgovornosti za situaciju u koju sam se doveo, iako sam u trenutku kad sam donosio odluku o svojoj reprezentativnoj karijeri vjerovao da činim ispravnu stvar.

Donio sam pogrešnu odluku i pritom ispao naivan. Kao i svaki sportaš, i ja sam kao dijete sanjao nastupe na velikim natjecanjima. Sanjam ih i dalje, bez razmišljanja o novcu ili drugim materijalnim vrijednostima, a sanjam naravno i nastupe na europskim i svjetskim prvenstvima. No niti u tom snu nemam iluzija da me mnogi neće shvatiti i za to ih ne krivim.

Odgovornost za ovu situaciju je samo moja; od pogrešnog shvaćanja što mi komuniciraju iz Hrvatskog nogometnog saveza, pa do odluke koju sam donio, očigledno motiviran da do cilja stignem drugim, možda i kraćim putem. Za mlađe hrvatske selekcije debitirao sam 2012. godine i odigrao 56 utakmica. Bilo je tu boljih i lošijih nastupa, ali ponosan sam na svaku utakmicu koju sam odigrao u hrvatskom dresu.

Odluka koju sam donio bila je pogrešna i za nju sam trebam snositi odgovornost. Ako Hrvatski nogometni savez i izbornici smatraju da unatoč svemu mogu pridonijeti uspjehu naših reprezentacija, ja ću se njihovom pozivu odazvati i staviti na raspolaganje.

Na kraju, ovim se putem iskreno ispričavam hrvatskoj (sportskoj) javnosti, navijačima hrvatske nogometne reprezentacije te Hrvatskom nogometnom savezu kojem zahvaljujem na strpljenju, razumijevanju i korektnosti koju su mi pokazali u ovoj situaciji', poručio je mladi hrvatski nogometaš.