PREKO STUTTGARTA DO EL-a

Nakon drame nastavlja se Rijekina europska bajka

29.08.2013 u 19:57

  • +11

4. pretkolo EL, Stuttgart - Rijeka 2-2

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Bionic
Reading

U uzvratnoj utakmici četvrtog pretkola Europske lige Rijeka je u Stuttgartu odigrala 2:2 te se zahvaljujući pobjedi iz prvog susreta od 2:1 plasirala u skupine UEFA-inog natjecanja

Hrvatska ima i drugog predstavnika u Europskoj ligi. Rijeka se pridružila Dinamu. Bajka momčadi s Kantride se tako nastavlja jer Kekova družina ove sezone ne zna za poraz (sedam u prvenstvu, šest u Europi). Sasvim zasluženo je riječki sastav nokautirao uglednog njemačkog predstavnika i ostvario povijesni uspjeh. Bravo!

Stuttgart je očekivano želio rani pogodak, ali pritisak domaćina nije dugo trajao. Rijeka se dobro postavila, pa čak i zaprijetila, a najbliže je pogotku bila u 14. kada je oštro Alispahićevo dodavanje jedan njemački branič zamalo poslao u vlastitu mrežu.

Kako je dvoboj odmicao, Nijemci su postajali sve opasniji, a najviše problema gostima su zadavali Cacau, Traore i Harnik, dok je najopasniji udarac bilo djelo Boka iz 19. minute.

U 30. minuti momčad s Kantride stigla je do vodstva zahvaljujući katastrofalnoj suradnji Röckera i vratara Ulreicha koji su promašili Alispahićevu dugu loptu, pa je Benku jedino preostalo gurnuti je u praznu mrežu.

Rijeka je prvi gol zabila preko Benka


Riječko slavlje trajalo je samo četiri minute, a tada se Gentner okliznuo i iz takvog položaja lobao Vargića s oko 14 metara.

Do poluvremena 'švabe' su stisnule, a u par navrata je pravovremenim reakcijama Vargić spašavao gol. Riječki golman posebno se istaknuo u 38. kada je iz blizine obranio udarac Traorea.

Gentner je bio strijelac za 1:1


Nastavak je krenuo prilikom Ibiševića koji nije bio precizan s nekoliko metara, ali su odmah uzvratili prvo Sharbini pa Kvržić, čije je udarce jedva zaustavio Ulreich.

U 64. minuti opet je pogriješila Stuttgartova obrana, ali je Kvržićev volej za nekoliko centimetara završio pored vratnice.

Rijeka je dobro stajala, Stuttgart nije imao ideje, ali je onda u 75. Traore probio lijevu stranu, oštro ubacio na pet metara gdje ju je Marić gurnuo u vlastitu mrežu za 2:1. Bio je to rezultat koji je vodio utakmicu u produžetke.

Zadnjih desetak minuta igralo se otvoreno, a u sudačkoj nadoknadi, kada su se već očekivali produžeci, sijevnula je riječka kontra, Mujanović je nemilosrdno zabio za 2:2 i prolaz u Europsku ligu. Kakva drama sa sretnim završetkom.

Muajnović je zabio za prolaz Rijeke