NIJE BILO DRUGE

Nakon brojnih incidenata ovako su dva velikana odlučila riješiti problem Clasica

11.12.2023 u 17:15

Bionic
Reading

Utakmice između belgijskih klubova Anderlechta i Standarda iz Liègea igrat će se bez gostujućih navijača do kraja sezone 2024./2025., nakon brojnih incidenata posljednjih mjeseci, objavila su u ponedjeljak dva belgijska kluba

''Tijekom posljednjih šest godina, Clasico je prekinut četiri puta", objasnili su dva kluba koje se Belgijski nogometni savez (RBFA) redovito podvrgavao sankcijama. Dva puta utakmica nije uopće nastavljena nakon prekida.

Prošlog četvrtka utakmica osmine finala belgijskog kupa između ova dva kluba bila je na duže vrijeme prekinuta, a njihovi navijači oštetili su tribine, bacali su sjedalice i koristili pirotehnička sredstva.

"Ono što je trebao biti jedan od velikih trenutaka belgijskog nogometa, često se pokazao razočarenjem za ljubitelje sporta posljednjih godina", navodi se u objavama dva kluba koji su svjesni da će ovom odlukom kazniti "navijače s najboljim namjerama".

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

"Unatoč razrađenim sigurnosnim mjerama, Clasico je završio nasilnim sukobima i značajnom materijalnom štetom", dodaju uprave klubova iz Bruxellesa i Liègea koje "žele dati snažan signal da nasilju nema mjesta na i oko nogometnog stadiona".

Nakon incidenata u četvrtak, Belgijski savez mogao bi sankcionirati dva kluba, koji riskiraju utakmice iza zatvorenih vrata.

Anderlecht je trenutačno drugi u belgijskom prvenstvu, a Standard deveti.