I SREĆA OKRENULA LEĐA

Najveći luzeri u povijesti Lige petice; pao rekord za koji se mislilo da je nedodirljiv

20.11.2017 u 13:08

Bionic
Reading

Talijanski prvoligaš Benevento ima najgori start u nogometnoj povijesti Liga petica, zadnja momčad Serie A postala je vlasnik negativnog rekorda poslije 13. poraza u prvenstvu

Benevento se negdje zamjerio 'lopti'. Kako drugačije objasniti sve ono što se događa novom prvoligašu koji je nakon 13 kola bez boda. Benevento je već ispuštao bodove u sudačkoj nadoknadi i rušio negativne rekorde u Serie A, a posljednji rezultat posebno je bolan.

Naime, pred svojim navijačima Benevento je u 65. minuti izjednačio (1:1), a dvije minute kasnije ostao je s igračem manje. Domaći nogometaši hrabro su se borili, a Sassuolo u drugoj minuti sudačke nadoknade nije realizirao ni kazneni udarac.

Prvi bod smiješio se Beneventu, ali u četvrtoj minuti sudačkog vremena novi šok, gosti su preko Pelusa stigli do cijelog plijena.

Benevento je tako postao samostalni rekorder Liga Petica, nikada nitko nije s toliko poraza krenuo u prvenstvo u najjačim ligama svijeta. Dosadašnji rekorder bio je, vjerovali ili ne, Manchester United koji je u sezonu 1930/31 krenuo s 12 poraza.

Taj negativan rekord trajao je čak 87 godina, dok se nije pojavio Benevento...

Benevento - Sassuolo 1:2, 13. kolo Serie A, 2017/18.

Dodajmo da je Benevento je već ranije srušio rekord Serije A za najgori ulazak u sezonu koji je 68 godina držala Venezia koja je 1949. otvorila sezonu s devet uzastopnih poraza.