BAŠ SU GA FINO ZEZNULI...

Najveći gubitnik SP-a u Katru nije Francuska, nego Zinedine Zidane?! Ipak, ova nogometna veličina vrlo je tražena

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 27.12.2022 08:14
  • Objavljeno 26.12.2022 u 07:55
Bionic
Reading

Francuska nogometna reprezentacija ostvarila je još jedan senzacionalan uspjeh plasmanom u finale Svjetskog prvenstva u Katru. Naravno, nakon takvog uspjeha o smjeni izbornika bilo bi suludo pomisliti, međutim o odlasku Didiera Deschampsa govorilo se mjesecima prije nego je turnir uopće održan. I jedini kandidat za njegovog nasljednika bio je Zinedine Zidane

Nakon Zidaneovog odlaska iz madridskog Reala u srpnju 2021. godine, legendarnog se nogometaša povezivalo s mnogim klubovima, od Juventusa, Manchester Uniteda... pa čak i kao povratnika u Kraljevski klub.

Međutim, uvijek ga je u tim odlukama 'kočila' želja da sjedne na klupu Francuske, a takav je dogovor navodno postignut i s čelnicima francuskog nogometnog saveza, odnosno da nakon SP-a u Katru naslijedi Didiera Deschampsa.

Ipak, prema pisanju L'Equipea to se sada neće dogoditi, jer Deschamps ostaje na klupi Tricolora?!

I što će Zidane sada? Isti izvor tvrdi da je Zinedine Zidane najizglednija opcija za preuzimanje brazilske reprezentacije.

Brazil želi renomiranog trenera otkako je Tite odlučio otići nakon što je Selecao eliminiran u srazu s Hrvatskom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Ancelotti je navodno želio preuzeti taj posao sljedećeg ljeta, ali je talijanski trener demantirao glasine u intervjuu za Rai Uno.

Zidane bi imao smisla za Brazil, ali razmatrana su i druga imena jer još se uvijek čeka rasplet situacije, odnosno ostaje li Deschamps ili odlazi s izborničke funkcije.

Ako bi Zidane potpisao za Brazilski nogometni savez, ponovno bi se okupio s bivšim igračima Casemirom, Militaom, Viniciusom i Rodrygom.

  • +63
Argentina - Francuska, SP u nogometu 2022., finale, 18.12.2022. Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU
  • +41
SP Katar: Hrvatska - Brazil Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal