Harry Kane otvoreno

Najvažniji i najbolji igrač Tottenhama napokon se oglasio nakon poraza od Dinama koji je nazvao sramotnim; jedna njegova izjava će odjeknuti u svlačionici

22.03.2021 u 14:06

Bionic
Reading

Harry Kane, najbolji strijelac i najvažniji igrač Tottenhama, napokon se oglasio nakon poraza 3:0 u Zagrebu od Dinama i ispadanja iz Europske lige

U prvoj utakmici osmine finala Europske lige Harry Kane je zabio oba gola u pobjedi Tottenhama 2:0 nad zagrebačkim Dinamom i već tada su mnogi bili uvjereni kako je to dovoljno za prolaz u četvrtfinale.

No, nakon šokantnog poraza u Zagrebu Kane nije rekao niti riječi i tek nakon pobjede kod Aston Ville 2:0, u sklopu 29. kola engleskog Premiershipa, oglasio se najvažniji igrač Tottenhama koji je ove sezone na ukupno 40 utakmica zabio 27 golova, a uz to upisao i 16 asistencija.

>> Jose Mourinho iskreno je priznao da će ga poraz od Dinama još dugo proganjati: Taj ožiljak će ostati...

I tako, nakon što su kritično prema igračima govorili ostali Jose Mourinho i Hugo Lloris, odlučio se oglasiti i Kane:

'Za nas igrače je sramota kako smo igrali u Zagrebu te način na koji smo ispali iz Europske lige. Protiv Dinama je naš pristup bio očajan! Nismo zajednički vukli u istom smjeru, izgubili smo takav način igre koji nas je do sada krasio', kazao je Kane, čija je izjava odjeknula u svallčionici, dodavši:

'Mislim da u Zagrebu nije bilo zajedništva unutar momčadi. Sada (Aston Villa, op.a.) smo odigrali kako smo trebali kod Dinama. Jednostavno smo morali navijačima, klubu i naravno sebi samima pokazati od čega smo napravljeni', dodao je Kane koji je tako poslao jasnu poruku suigračima.

  • +62
Dinamo pobijedio Tottenham 3 : 0 Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX
NK Dinamo - Tottenham 1:0 Oršić 62' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Dinamo - Tottenham 2:0 Oršić 82' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Dinamo - Tottenham 3:0 Oršić 106' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport