LIGUE 1

Najuvjerljivija Tudorova pobjeda na klupi Marseillea, Rennes bez Lovre Majera doživio poraz nakon četiri mjeseca

29.12.2022 u 23:11

Bionic
Reading

U susretu 16. kola francuske Ligue 1 nogometaši Rennesa su poraženi nakon čak četiri mjeseca, s 3:1 je kao domaćin bolji bio Reims.

Za Rennes nije igrao hrvatski reprezentativac Lovro Majer, a prvo ime susreta bio je mladi, 21-godišnji engleski nogometaš Florian Balogun koji je postigao dva pogotka, prvi u šetoj i posljednji na utakmici u 84. minuti. Između toga je Flips u 22. minuti zabio za 2:0 domaćina, dok je u nadoknadi prvog poluvremena na tadašnjih 1:2 smanjio Theate.

Gledajući prvenstvene utakmice, ali i one u Europskoj ligi, bio je ovo prvi poraz Rennesa nakon 27. kolovoza kada je gostovao i bio poražen kod Lensa s 1:2.

U gostima je uspješan bio Montpellier koji je slavio kod favoriziranog Lorienta s 2:0. Utakmica je bila odlučena u uvodnih 20-ak minuta. Zabili su Savanier u 3. minuti iz slobodnog udarca i Wahi u 22. minuti.

Na iznimno uvjerljiv su način sezonu u francuskoj Ligue 1 nastavili nogometaši Marseillea koji su na domaćem terenu slavili sa 6:1 protiv Toulousea. To je ujedno i nauvjerljvija pobjeda otkad je hrvatski trener Igor Tudor na klupi Olympiquea.

U prvom poluvremenu je Tudorov sastav stekao dva gola prednosti. Prvo je u 13. minuti poentirao Rongier, dok je u 41. nespretan autogol dao Nicolaisen. Glavom je loptu vraćao svom golmanu, ali ga je pritom prebacio.

U nastavku utakmice prvo je nakon sjajnog driblinga na 3:0 povećao Kolašinac u 51. minuti, dok je u 62. lijepo za 4:0 pogodio Payet. Potom je Van den Boomen pogodio iz jedanaesterca i smanjio na 1:4, ali je u samoj završnici uslijedio novi udar Tudorovih trupa.

U 80. minuti je Under realizirao udarac s bijele točke za 5:1, dok je Nuno Tavares u 82. postavio konačnih 6-1. Ovom se pobjedom Marseille popeo na treće mjesto ljestvice, dok je Toulouse na 13. poziciji.

U susretu Nice i Lensa nije bilo pogodaka.

Standings provided by Sofascore