proslavljeni veteran

Najtrofejniji nogometaš svih vremena vraća se u Barcelonu; prvo pojačanje koje stiže na Nou Camp bivši je suigrač trenera Xavija

10.11.2021 u 13:55

Bionic
Reading

Barcelona jednostavno nema novca za kupovinu pojačanja u zimskom prijelaznom roku te će se novi trener Xavi morati zadovoljiti s onima koji su trenutno slobodni i bez angažmana. A prvo je pojačanje već pronašao u Brazilu

Dani Alves (39) je od 2008. do 2016. godine za Barcelonu odigrao 391 utakmicu, zabio je 21 gol uz čak 101 asistenciju te u tom vremenu osvojio ukupno 23 trofeja! Nakon Barce igrao je za Juventus i PSG, a od 2019. vratio se u rodni Brazil gdje je nastupao za Sao Paulo.

Legendarni je Brazilac službeno najtrofejniji nogometaš u povijesti, s klubovima i reprezentacijom osvojio je ukupno 43 trofeja. Posljednji mu je zlatna medalja s Brazilom na Olimpijskim igrama u Tokiju ovog ljeta, no Alves ne namjerava tu stati.

Novu priliku će dobiti ponovno na Nou Campu! I to vrlo uskoro ako je za vjerovati napisima brazilskih medija koji tvrde kako ga je novi trener Barce i njegov nekadašnji suigrač Xavi Hernandez pozvao da se pridruži njegovoj momčadi!

Brazilski mediji tako tvrde da će se Alves već ovoga tjedna, za vrijeme reprezentativne stanke, naći s čelnim ljudima Barcelone kako bi dogovorio detalje povratka na Camp Nou.

Alves je do prije dva mjeseca bio kapetan Sao Paula za kojeg je odigrao 95 utakmica i zabio 10 golova, ali raskinuo je ugovor jer mu nisu isplatili dogovorene bonuse. Pregovarao je nedavno s Fluminenseom, no kad je stigao poziv iz Barcelone sve je palo u drugi plan.