kraj velike karijere

Najtrofejnija svjetska atletičarka odlazi u mirovinu; osvojila je sedam olimpijskih zlata i čak 13 puta bila svjetska prvakinja

13.04.2022 u 22:29

Bionic
Reading

Jedna od najuspješnijih atletičarki u povijesti, američka sprinterica Allyson Felix (36), najavila je da će se krajem ove sezone oprostiti od atletike...

Allyson Felix (36) je atletičarka s najviše zlata sa Olimpijskih igara i Svjetskih prvenstava, ima sedam olimpijskih naslova i čak 13 svjetskih.

'Atletici sam dala sve što sam imala i po prvi put nisam sigurna da još imam što dati. Ako me vidite na stazi ove godine, nadam se da ću s vama podijeliti trenutak, uspomenu i svoju zahvalnost', objavila je na svom Instagramu specijalistkinja za utrke na 200 i 400 metara.

Najodlikovanija američka atletska olimpijka osvojila je broncu na 400 metara i zlato u štafeti 4x400 metara na svojim petim Igrama u Tokiju prošle godine, nakon što je već potvrdila da će joj to biti posljednje Igre.

Felix je postala angažirana po pitanju ograničavanja prava zaposlenih majki nakon što je rodila svoju kćer Camryn 2018.godine.

U članku za New York Times rekla je da se suočila s smanjenjem plaća od sponzora, uključujući Nike, nakon što je rodila dijete i natjecala se u Tokiju u sprintericama iz vlastite linije Saysh.