OLIMPIJSKI SVIJET ZGROŽEN

Najšokantniji trenutak na Igrama u Pjongčangu; zamalo je ostao paraliziran!

16.02.2018 u 06:34

Bionic
Reading

Na Olimpijskim igrama u Pjongčangu vidjeli smo dosta jezivih scena, a najšokantniji trenutak bio je pad na leđa i vrat snowboardera Markusa Schairera

Loši vremenski uvjeti, opasne staze i nerazumni organizatori opasna su kombinacija za moguću tragediju na Zimskim olimpijskim igrama.

Vidjeli smo već kako skijaši izletavaju sa staze i završavaju u zaštitnim ogradama, da skijaški – skakači lete pod naletima vjetra, ali najstravičniji događaji odvijaju se na snowboard natjecanjima.

Samo čudom nije se dogodila nesreća sa smrtnim ishodom, a blizu toga je bilo na kvalifikacijskoj utrci snowboard-krosa za polufinale u kojoj je stradao Markus Schairer (30).

Austrijanac je već imao jedan pad na Igrama kada je ozlijedio lakat, ali sada je puno gore prošao. Na izuzetno teškoj stazi kod zadnjeg skoka izgubio je kontrolu, bio je katapultiran u zrak te je letio 20-ak metara i udario u tlo leđima i glavom.

Pad Markusa Schairera u Pjongčangu 2018. Izvor: Društvene mreže

Nešto kasnije uspio se pridići i vidno potresen proći kroz cilj te se počeo žaliti na bolove u prsima. Hitno je prebačen u bolnicu gdje je ustanovljeno da je zadobio ozljedu petog vratnog kralješka što znači da je lako mogao na stazi ležati paraliziran ili mrtav.

Srećom, Schairer je preživio i uskoro će otputovati u Austriju kako bi započeo liječenje i oporavak.

  • +27
Otvorene Zimske olimpijske igre - Pjongčangu 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N.N.