BILO JE GADNO

Svi pričaju o snimci nesreće slavne skijašice u kojoj su nastradali i fotografi

15.02.2018 u 19:00

Bionic
Reading

Švicarska skijašica Lara Gut na neslavan način je počela Olimpijske igre u Pjončangu. Njezin nastup u veleslalmu završio je već u prvoj vožnji, a žrtve su bili i fotografi

Nakon odgoda zbog loših vremenksih uvjeta, skijašice su krenule u akciju i to u velelslalomu. Mikaela Shiffrin osvojila je prvo olimpijsko zlato u Južnoj Koreji, drugo u karijeri, a hrvatska javnost će utrku nažalost pamtiti po teškoj ozljedi skijašice Leone Popović.

Veleslalomsku utrku obilježila je i spektakularna nesreća Lare Gut. Švicarka je svoj nastup okončala za samo 17 sekundi kada je izgubila kontrolu i pri velikoj brzini odsklizala sa staze te usput pokosila fotografe koji su joj se našli na putu kod zaštitne ograde.

  • +3
Lara Gut, nezgoda u veleslalomu na ZOI 2018. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pojavila se i snimka te nesreće na kojoj se dobro vidi kako fotografi očajnički pokušavaju pronaći spas od nesretne skijašice u naletu.

'Ja sam u redu. Pitala sam fotografa je li OK i on je odgovorio - da. Mislim da je malo strašno biti fotograf  na skijaškim stazama', našalila se Gut koja je priznala kako joj ove sezone baš i ne ide u slalomu, ali ne gubi nadu.

Skijaška nesreća Lare Gut, nastradali i fotografi Izvor: Društvene mreže

'Za mene Igre nisu gotove nakon ovih 17 sekundi. Skijat ću se u nedjelju.'

Gut ima olimpijsku broncu iz Sočija (spust) prije četiri godine, a može se pohvaliti i ukupnom pobjedom u Svjetskom kupu 2016.