a igrao tek desetak minuta

Najskuplji srpski nogometaš u velike probleme doveo trenera Reala i izbornika 'orlova'

09.09.2019 u 12:08

Bionic
Reading

Nogmetna reprezentacija Srbije u subotu je na Zvezdinom stadionu doživjela poraz od Portugala (2:4), što joj je svakako otežalo put prema Euru 2020. godine. Naravno, nije sve još izgubljeno, ali 'orlovima' ostaju tek teoretski izgledi. A da je i optimzam splasnuo, potvrđuju i tekstovi u kojima se pokušava motivirati igrače izbornika Tumbakovića kako bi u utorak pobijedili Luksemburg?!

Ukrajina je vodeća reprezentacija B skupine, s 13 bodova iz pet utakmica. Drugi je Portugal, s pet bodova iz tri utakmice, dok treće i četvrto mjesto u skupini dijele Srbija i Luksemburg, s po četiri boda iz četiri utakmice.

Naravno, dok se igra i nije sve matematički gotovo, jasno je da se i Srbija ima pravo nadati odlasku na završnicu kontinentalnog prvenstva.

Ali osim što su u subotu poraženi na svom stadionu, dodatni problem Srbiji, uoči gostovanja kod Luksemburga (utorak, 20.45 sati) jest ozljeda Luke Jovića, koji je ovog ljeta iz Eintrachta za 60 milijuna eura preselio u madridski Real.

Njega je izbornik Ljubiša Tumbaković uveo u igru u 87. minuti i očito se u tih nekoliko minuta ozlijedio, jer prema pisanju španjolskih medija, zbog tih problema propustit će i utakmicu srpske reprezentacije. A ono što španjolske medije još više zanima, koliko će izostati s utakmica madridskog Reala.

Naime, Jović je očito bio Zidaneov adut kada je trebalo ofenzivnije krenuti na protivnika, kako bi pomagao Benzemi u razbijanju protivničkih obrana, pa je tako francuski trener žrtvovao i našeg Luku Modrića.

'Nismo postigli golova koliko smo željeli, ali na kraju krajeva pokazali smo da možemo igrati ovako, jer imamo dva vrlo dobra napadača. Ovakav pristup objašnjava zašto sam Jovića stavio prije Modrića. Danas sam želio više 'dubine' u napadu i morao sam nekoga žrtvovati', objasnio je Zidane nakon utakmice protiv Villarreala (2:2).

Prema tome, sada su zabrinuti i u Srbiji, ali još više u madridskom Realu.

  • +9
Nogomet, kvalifikacije za EP 2020, Srbija - Portugal Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC