prestrašno

Najmlađi huligan poslao djevojci pismo iz Beograda u kojem je najavio kaos

19.12.2017 u 16:53

Bionic
Reading

Prošle srijede u Beogradu je odigran najveći srpski derbi, između Partizana i Zvezde (1:1), no nakon dvoboja jedino se pričalo o huliganskim scenama među navijačima Parizana, a u kojem je sudjelovalo i nekoliko Splićana, koji pak nisu dio navijačkog svijeta

Neredi na 'večitom derbiju' Partizana i Crvene zvezde i dalje pune stupce beogradskih medija. Svakoga dana tamošnji novinari pokušavaju izvući neki dosad nepoznat detalj kaosa na južnoj tribini, kao i uloge nekih hrvatskih državljana u tučnjavi.

  • +13
Huliganske scene na Partizan - Crvena zvezda 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

‘Dobit ću malo batina’

Tako Blic u tiskanom izdanju od utorka tvrdi da je kod najmlađeg huligana, Ivana Ronalda Miškovića, pronađeno pismo upućeno njegovoj djevojci u kojem je potvrdio kako je sa svojim prijateljima iz Splita u Beograd stigao izazvati kaos.

Pismo je navodno pronađeno u hotelskoj sobi Ivana Ronalda Miškovića, a policija i tužiteljstvo zaključuju da ga je napisao iz straha za vlastiti život.

'Imam opasan, veoma opasan dan, zato ti i pišem jer tko zna kako će biti. Dobit ću možda malo batina, ali ću ih dati više, puno više', navodno piše u pismu upućeno djevojci koju Ivan zove Ljube.

Blic javlja i kako se iz pisma vidi da se organiziralo njih 150 te da su izračunali da ulaze u tučnjavu sa 600 suparnika.

'Malo brinem, ali ne odustajem', napisao je Ivan. Pismo je ostalo na stolčiću pored kreveta.

Nakon cijelog slučaja na noge se digla i 'visoka politika', odnosno rigorozne kazne najavio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Hrvatskim državljanima zbog izazivanja nereda prijeti zatvorska kazna, a njezin se raspon kreće od šest mjeseci do čak 12 godina, posebno ako je netko bio organizator nereda.

Ako je kazneno djelo izvršeno u grupi propisana kazna je od jedne do osam godina zatvora, a kazna od dvije do 12 godina zatvora u slučaju da dođe do teških tjelesnih ozljeda i veće materijalne štete.