Luka Šamanić

Najmlađi Hrvat u NBA ligi otvoreno o danima u karanteni, ljudima loših namjera, ali i ženama: Da, upozorili su nas

09.04.2020 u 10:30

Bionic
Reading

Tijekom ove NBA sezone mladi Hrvat Luka Šamanić upisao je tek jedan nastup za San Antonio Spurse, ali je iskustvo skupljao igrajući za njihovu momčad iz Razvojne lige. Kako mu izgledaju dani u karanteni?

Kao i velik broj mladih sportaša i Luka Šamanić rano je napustio svoj matični klub KK Zagreb iz kojeg je kao 16-godišnjak preselio u Barcelonu u kojoj nije stigao do prve momčadi.

U ljeto 2019. sve se promijenilo jer su ga – kao igrača ljubljanske Olimpije u koju je stigao na posudbu - na NBA draftu kao 19. u prvoj rundi izabrali San Antonio Spursi, momčad koju godinama vodi jedan od najvećih trenera svih vremena Gregg Popovich.

'U izolaciji sam, a izvan stana izlazim samo po nužne stvari kao što su voda i hrana. Zapravo, odem ponekad i trčati te prošetati psa. To su mi vrhunci dana', kazao je u razgovoru za Večernji list mladi Luka Šamanić, sin nekadašnje vrlo dobrog košarkaša Marka Šamanića.

Otkrio je kakav su zadatak tj. program dobili od svog kondicijskog trenera:

'Svaki dan moram odgovoriti na Murph izazov koji se u našem slučaju sastoji od tri kilometra trčanja te od 100 čučnjeva, 200 sklekova i 300 trbušnjaka. U početku mi je tih 200 sklekova zvučalo malo, no nakon prva dva dana bio samo mrtav umoran', kazao je mladi Šamanić priznavši kako mu 'košarka jako nedostaje.'

U ostatku razgovora Luka je govorio o tome što radi u slobodno vrijeme, da razmišlja o tome da u najam uzme kuću, a dotakao se i teme o čemu uče mlade igrače kada preko noći počnu zarađivati ogroman novac s naglaskom na tzv. ' žene loših namjera.'

'Kao što generalno postoje ljudi loših namjera, tako ih ima i među ženama koje vam se mogu približiti iz krivih razloga. Osim toga, upozorili su nas i na novonastale prijatelje, s kojima također treba biti oprezan', kazao je najmlađi hrvatski košarkaš u NBA ligi.