CRUYFF, PIRES, MESSI...

Najluđi penal: To je bio užas, ali danas mi je smiješno

25.02.2016 u 11:08

Bionic
Reading

Messi za Suareza s bijele točke i gol. Tako je izgledalo nedavno u Barceloninom dvoboju sa Celtom. 11 godina ranije na Arsenalovom Highburyju izgledalo je malo drugačije, a tadašnji antiheroj danas vidi smiješnu stranu priče

Arsenal je te 2005. dočekivao Manchester City i svladao ga s 1:0. Trebali su biti i uvjerljiviji, no s te utakmice datira onaj slavni penal kada su Francuzi Pires i Henry razbjesnili svog trenera Wengerea i 'blago' šokirali navijače

Uspješnih primjera bila je prije i kasnije, ali ovaj njihov bio je za zaborav. Iako i dalje nije zaboravljen... Uspješna kombinacija Messija i Suareza upalila je lampicu kod engleskih medija koji su nazvali Piresa.


'Da, to je bilo grozno. Iza svega stoji zanimljiva priča. Thierry (Henry) i ja smo to vježbali dan ranije, ali on je bio dodavač meni. Kad smo dobili penal prišao mi je i rekao - ajmo sad. Nisam htio, jer utakmica još nije bila riješena, no inzistirao je i pristao sam,' prisjeća se Pires mučnog trenutka kada je pristupao lopti.

'Nisam bio za to i misli mi nisu bile na mjestu. Mozak mi se 'smrznuo' i nisam uspio pogoditi loptu. Da, bilo je smiješno a i ja se danas nasmijem kada se toga sjetim. Danas mogu,' kaže francuski majstor koji je više od ovog 'flopa' ostao za pamćen po klučnoj asistenciji u osvajanju EURA, fantastičnim pregeldom igre i činjenici da je bio dovoljno dobar i pametan da nikada nije imao menadžera. Sve je radio sam. Kao što je trebao i taj penal.