UŽIVANCIJA NA PELJEŠCU

Najbolji surferi svijeta oduševljeni Hrvatskom

09.08.2016 u 21:24

Bionic
Reading

U nedjelju je u Perni na poluotoku Pelješcu završila hrvatska etapa europskog prvenstva European Freestyle Pro Toura. Natjecanje je trajalo od 4. do 7. kolovoza, a okupilo je najbolje windsurfere iz čak 10 zemalja svijeta.

Na svečanom zatvaranju proglašen je pobjednik ovogodišnjeg prvenstva. Laskava titula pripala je belgijskom surferu Stevenu Van Broeckhovenu, kojeg sad čeka borba za titulu prvaka Europe. Drugo mjesto osvojio je Francuz Adrien Bosson, a treće Antoine Albert iz Nove Kaledonije.

'Ovo mi je prvi posjet Hrvatskoj i prvo što sam vidio po dolasku bio je ovaj predivni krajolik. Zaista su mi se svidjeli boja mora i divne planine. Stigao sam ovdje jedan dan prije mojih rivala i uvjeti su bili vrlo dobri. Nažalost, nisu bili savršeni tijekom samog natjecanja, no imali smo sreće da je bura bila dovoljno jaka da se možemo natjecati i završiti prvenstvo. Jako sam sretan što sam pobijedio i nadam se tituli europskog prvaka', poručio je Steven Van Broeckhoven, ovogodišnji pobjednik.

U juniorskom natjecanju, mlada hrvatska nada, Tvrtko Ljutić, plasirao se na drugo mjesto te ovom prilikom poručio:

'Osvojio sam drugo mjesto i zadovoljan sam rezultatom jer nisam mnogo trenirao. Ove godine je bilo još zabavnije nego prošle godine, bilo je nekoliko novih cool natjecatelja i ako ću doći iduće godine neka bude sve isto, ali s više vjetra'.

Zadovoljstvo i pohvale pobjednika, ali i ostalih natjecatelja nisu nedostajale - odlična lokacija, vrhunska organizacija, te pozitivna i opuštena atmosfera garancija su njihovog povratka na Pelješac.

Perna je već drugu godinu domaćin elite ovog adrenalinskog i atraktivnog sporta, a iako se radi o Europskom prvenstvu dobar glas o odličnoj surferskoj destinaciji pronio se i izvan granica Europe.

Savršeni uvjeti, pogodna klima i jedinstvena pozicija pridonijeli su njenoj prepoznatljivosti kao savršenoj lokaciji među ljubiteljima ovog sporta.

'Natjecatelji su pristigli iz cijelog svijeta pa čak iz daleke karipske države Curacao i francuskog posjeda na Pacifiku, Nove Kaledonije. Konkurencija je tako ove godine bila jača nego lani i utrka za titulu pobjednika nije bila nimalo laka. No, jača konkurencija nameće veći trud i bolje egzibicije natjecatelja, a posjetiteljima garantira nezaboravan spektakl', poručio je Marko Mudrovčić, organizator prvenstva.