SAMO ZA TPORTAL

Najbolji strijelac Francuza iznenadio nas je odgovorom koga se najviše plaše od hrvatskih igrača

22.01.2018 u 09:43

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija još je itekako u igri za polufinale. Pobijedi li Norveška u srijedu Švedsku, našima je protiv Francuske dovoljan i bod. U slučaju pobjede Švedske nad Norveškom, Červarovi igrači moraju pobijediti Francusku s tri gola razlike

Hrvatska je u subotu upisala važne bodove pobjedom 32:28 protiv Norveške te ostala u igri za toliko željeno polufinale.

Ono što je najvažnije, Hrvatska ovisi sama o sebi, s time da joj Norveška može i olakšati posao (više o kalkulacijama čitajte OVDJE). No na taj način ne smije kalkulirati, već protiv sjajne Francuske, koja proživljava smjenu generacija, odigrati pravu utakmicu.

Međutim, da to neće biti jednostavno, potvrdio je i Nikola Karabatić te je u razgovoru za tportal najavio maksimalan angažman i u toj utakmici.

Njegovo razmišljanje dijeli i trenutno najefikasniji francuski reprezentativac na ovom prvenstvu, Kentin Mahe, 26-godišnje lijevo krilo, koje ove sezone igra još za njemački Flensburg, a od sljedeće će biti igrač mađarskog Veszprema.

  • +10
Francuska - Švedska, rukometni Euro 2018. Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

Mahe je dosad zabio već 17 golova, jedan više od Mema, a čak pet od prve zvijezde Francuza - Nikole Karabatića.

'Neće biti nikakvog popusta Hrvatskoj, bez obzira što je domaćin prvenstva. Želimo uzeti europsko zlato i s takvim razmišljanjem ulazimo u svaku utakmicu', rekao je u razgovoru za tportal Kentin Mahe, igrač dubokih rukometnih korijena, jer i njegov je otac Pascal Mahe bio francuski reprezentativac.

Dok je Kentin Mahe igrao za HSV, od 2013. do 2015. godine, dijelio je svlačionicu s trojicom Hrvata - Blaženkom Lackovićem, Davorom Dominikovićem i - aktualnim ali ozlijeđenim reprezentativcem - Domagojem Duvnjakom.

'Što reći o Duvnjaku a da se već ne zna? Naravno, žao mi je zbog ozljede i želim da se što prije vrati na parket.'

Koga se najviše plašite od hrvatskih igrača?

'Znate, imate vi jednog posebno jakog igrača... Naravno, mislim na vaše bučne navijače. I oni mogu biti velika prevaga', iskren je bio simpatični Mahe, kojeg je očito dojmila atmosfera.

  • +15
Navijači na utakmici Hrvatska - Norveška Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

A na parketu?

'Odličan je Luka Cindrić. Gledam ga već neko vrijeme i uistinu je odličan igrač. Baš kao onaj, još jedan 'srednji'... (op.a. nakon sekunde razmišljanja sjetio se i imena) - Igor Karačić. Međutim, bez obzira i na njih, mi ćemo u srijedu ići po pobjedu', poručio je simpatični Mahe, kojem nije bilo mrsko razgovarati na engleskom.