NBA play-off

Najbolji igrač Utah Jazza se vratio i uz Bojana Bogdanovića održao lekciju Memphisu; Ja Morant zamalo ubacio 50 koševa i postavio rekord o kojem se priča!

27.05.2021 u 09:16

Bionic
Reading

Utah Jazz Bojana Bogdanovića svladali su sinoć u drugoj utakmici doigravanja Zapadne konferencije Memphis Grizzliese sa 141:129 i izjednačili u seriji na 1-1.

Pobjedu im je osigurao Donovan Mitchell koji se na teren vratio nakon ozljede i koji je utakmicu završio sa 25 koševa od čega je pet trica. Bojan Bogdanović je odigrao 30:27 minuta za Utah i u tom je vremenu zabio 18 koševa (šut iz igre 7/13, za trice 1/5) te upisao tri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.

Kod poražene momčadi najbolji je bio Ja Morant sa 47 koševa čime je premašio svoj rekord sezone od 44 koša. Zamalo je i postao najmlađi igrač u povijesti NBA lige s 50 koševa u play-offu...

Utah je na poluvremenu imao vodstvo od 74-54 i nije ga ispuštao do kraja. Memphis mu se približio na 96-93 u trećoj četvrtini no onda je Jordan Clarkson zabio tri slobodna bacanja, Rudy Gobert dva koša i Mitchell tricu za seriju 10-0 tako da je Utah opet povećao prednost na dvoznamenkasti broj koju nije ispuštao do kraja.

Serija sada seli u Memphis gdje se igra treća utakmica u subotu.

Philadelphia 76ers su povećali na 2-0 u seriji pobijedivši u drugoj utakmici doigravanja Istočne konferencije u gostima Washington Wizardse sa 120-95.

Ben Simmons je za pobjedu upisao 22 pogotka, devet skokova i osam asistencija, Joel Embiid je dodao također 22 koša uz sedam skokova.

Tobias Harris je zabio 19 koševa i devet skokova za prvoplasiranu momčad Istoka Sixerse.

Bradley Beal je predvodio Wizardse sa 33 poena, dok su Rui Hachimura i Daniel Gafford ubacili svaki po 11 koševa. Na početku zadnje četvrtine Russell Westbrook koji je do tada zabio deset koševa i upisao 11 asistencija, ozlijedio je desni gležanj i morao je napustiti teren.

New York Knicks su izjednačili na 1-1 u seriji, nadigravši sa 101-92 Atlanta Hawkse.

Derrick Rose je zabio 26 koševa za New York, Julius Randle je dodao 15 koševa i 12 skokova za Knickse koji su uspjeli nadoknaditi zaostatak od 15 koševa. Treća utakmica se igra u petak u Atlanti.

Najučinkovitiji igrač Hawksa bio je Trae Young sa 30 koševa.