počeli s PRIPREMAMA

Najbolji hrvatski skijaši i skijašice u švicarskom Zermattu bruse formu, a posebnu ulogu ima i Ivica Kostelić

03.09.2020 u 11:53

Bionic
Reading

Na pripremama za novu sezonu Nakon završetka ljetne pauze i kondicijskih priprema, hrvatski alpski reprezentativci i reprezentativke nastavili su sa snježnim pripremama za nadolazeću sezonu te su od prošlog vikenda na treninzima na ledenjaku u švicarskom Zermattu

Hrvatska skijaška reprezentacija bi se u već poznatoj i tradicionalnoj ljetnoj trening bazi u švicarskom Zermattu trebala zadržati dva tjedna, no ostanak će ovisiti i o epidemiološkoj situaciji i mogućnostima prelaska granica.

Na snježnim treninzima u Zermattu tako su se našli članovi alpskih reprezentacija: Leona Popović, Zrinka Ljutić, Filip Zubčić, Istok Rodeš i Samuel Kolega, a Elias Kolega je još uvijek u fazi oporavka nakon ozljede i kondicijskih priprema, no njegov povratak na snijeg također očekujemo uskoro. Reprezentaciji se na Zermattu pridružio i Ivica Kostelić koji nastavlja svoju ulogu trenera savjetnika.

Uvjeti na Zermattu su ovih dana idealni za kvalitetan skijaški trening te naši alpski reprezentativci marljivo treniraju i s nestrpljenjem iščekuju početak nove skijaške sezone. Skijaška sezona započinje tjedan dana ranije, 17. i 18. listopada u austrijskom Söeldenu, utrkama FIS Svjetskog kupa u veleslalomu za žene i muškarce.