Elon Musk

Najbogatiji čovjek na svijetu objavio da kupuje Manchester United; nastala je pomutnja pa se opet javio i rekao da se šali

17.08.2022 u 09:27

Bionic
Reading

Elon Musk, najbogatiji čovjek na svijetu, u srijedu je najprije objavio na svom Tweeteru da kupuje engleskog prvoligaša Manchester United da bi onda nekoliko kasnije objavio da je to šala.

'Ne, ovo je dugoročna šala na Twitteru. Ne kupujem nikakve sportske momčadi', objavio je Musk na pitanje korisnika je li ozbiljan u kupnji kluba. 'Iako, da kupujem neku momčad, to bi bio ManU', dodao je, 'oni su bili moj omiljeni klub kad sam bio klinac.'

Musk je na Tweeteru napisao: 'Kupujem Manchester United, dobrodošao', ne nudeći nikakve detalje. Neki navijači Manchester Uniteda, nezadovoljni vlasnicima obitelji Glazer i rezultatima njihovog kluba u posljednje vrijeme, prije ovoga su pozvali Muska na Twitteru da razmisli o kupnji kluba.

Naravno, kada je Muck to objavio nastala je pomutnja na Otoku.

Preokret u tweetovima dolazi u trenutku kada Musk nastoji izaći iz ugovora vrijednog 44 milijarde dolara o kupnji Twittera samo četiri mjeseca nakon što je na platformi objavio da će kupiti tvrtku društvenih medija, zbog čega je tužen pred sudom.

Musk ima povijest nekonvencionalnosti i objavljivanja nepoštenih tweetova, zbog čega je ponekad teško prepoznati kada se šali.

'Sljedeće ću kupiti Coca-Colu da vratim kokain u nju', tweetao je 27. travnja, dva dana nakon što je odbor Twittera prihvatio njegovu ponudu za kupnju udjela tvrtke.

Osvrćući se na tu objavu, u srijedu je tvitao: 'I neću kupiti Coca-Colu da bih u nju vratio kokain, unatoč iznimnoj popularnosti takvog poteza.'