OKRŠAJ ŠPANJOLACA

Nadalova prezentacija protiv Alcaraza odlična je vijest za tenis

04.03.2024 u 10:45

Bionic
Reading

Rafael Nadal i Carlos Alcaraz, dvojica sjajnih španjolskih tenisača, odigrali su u Las Vegasu ekshibicijski meč, a pobijedio je mlađi Alcaraz sa 3:6, 6:4, 14:12.

Bio je to povratak tenisu Nadala koji je početkom godine igrao na ATP turniru u Brisbaneu gdje je u četvrtfinalu poražen od Australca Jordana Thompsona. Nakon toga se nije vraćao tenisu zbog ozljede pa je tako propustio i prvi Grand Slam turnir, Australian Open u Melbourneu.

U međuvremenu se Nadal oporavio i spreman je za povratak na profesionalnu razinu te će igrati na aktualnom ATP turniru u Indian Wellsu. Ovaj ekshibicijski meč je bio korak prema novom pravom povratku.

Nadal je odlično protiv Alcaraza odigrao prvi set, a bio je i blizu ukupne pobjede jer je vodio 7:5 u tie-breaku trećeg seta. Na kraju je ipak slavio gotovo dvostruko mlađi sunarodnjak, inače drugi tenisač svijeta.

'U prvom setu pogotovo, ali zapravo kroz cijeli meč, osjećao sam se bolje nego što sam očekivao. Nadam se da ću zdrav i bez problema odigrati turnir u Indian Wellsu koji slijedi, a nakon toga se prebacujem na zemljani dio sezone. Pozitivan sam i nadam se najboljem', komentirao je Nadal nakon dva sata igranja protiv Alcaraza.

Tijekom sjajne karijere 37-godišnji Nadal je osvojio 22 Grand Slam turnira od čega je čak četrnaest puta bio najbolji u Roland Garrosu. Uz to ima četiri naslova pobjednika US Opena, dok je dva puta najbolji bio u Wimbledonu i na Australian Openu.