MLADOST - LUDOST

Još nije odvozio niti jednu utrku u Formuli 1, a izazvao skandal o kojem bruji sportski svijet; oglasila se i 'ponižena' djevojka

10.12.2020 u 15:15

Bionic
Reading

Mladi ruski vozač Nikita Mazepin (21) još nije odvozio niti jednu utrku u Formuli 1, a već puni naslovnice medija. Nažalost, ne zbog sportskih razloga

Momčad Formule 1 Haas je prije nekoliko dana objavila kako će uz Micka Schumachera za njih 2021. voziti Nikita Mazepin. Riječ je o talentiranom mladiću, ali koji iza sebe ima oca milijardera i koji je zahvaljujući tome imao poguranac da dođe u najbrži oktanski sport, a to su na neki način potvrdili i njegovi novi poslodavci.

No Mazepin je i dalje ostao aktualna vijest zbog jedne objave na društvenim mrežama. Pojavio se video u kojem on kao suvozač dira jednu djevojku po grudima, a koja je sjedila na zadnjem sjedištu automobila. Ona se nije ni bunila, nego je sa osmijehom pokazala srednjak kameri.

Video je obrisan, ali prije toga su ga mnogi skinuli i zatim podijelili što je izazvalo skandal, a reagirali su i iz Haasa.

'Haas ne odobrava ponašanje Nikite Mazepina u videu koji je nedavno objavljen na njegovim društvenim mrežama. Osim toga, sama činjenica da je video objavljen na društvenim mrežama je užasna. Stvar se rješava interno i trenutno se neće komentirat', stoji u priopćenju Haasa.

  • +13
Formula 1, Velika nagrada Bahreina; 6.12.2020. Izvor: Profimedia / Autor: James Moy / PA Images / Profimedia

Odmah nakon toga oglasio se mladi vozač...

'Želio bih se ispričati za svoje nedavne postupke i neprimjerenog ponašanja te činjenice da je sve objavljeno na društvenim mrežama. Žao mi je zbog incidenta kojeg sam prouzročio i zbog sramote koju sam donio Haas F1 timu', napisao je Mazepin te dodao:

'Moram se držati viših standarda kao vozač Formule 1 i priznajem da sam iznevjerio sebe i mnoge ljude. Obećajem da ću iz ove situacije izvući pouku.'

Tu cijela priča ne završava, jer se oglasila i djevojka iz videa koja je stala u obranu ruskog vozača s kojim je dobra prijateljica.

'Vjerujemo jedno drugom i ovo je bio glup način na koji smo se šalili jedno s drugim. Ja sam objavila ovaj video na njegov story kao šalu. Mogu vam dati svoju riječ kako je on jako dobra osoba i nikada ne bi napravio ništa što bi me povrijedilo ili ponizilo.'

Uglavnom, incident koji nije trebao mladom Rusu, mladost – ludost, reći će neki, ali pošto ulazi u elitno društvo Formule 1, morat će brzo odrasti i postati svjestan kako se sada pratiti svaki njegov korak... To je cijena slave!