TUŽAN DAN U METKOVIĆU

Na sprovodu oca Darija Srne brojne sportske legende

13.06.2016 u 21:42

  • +14

Pogreb Uzeira Srne, oca kapetana hrvatske nogometne reprezentacije

Izvor: Pixsell / Autor: Montaža: Igor Kralj /Pixsell // Ivo Čagalj /Pixsell

Bionic
Reading

U Metkoviću ovog ponedjeljka na groblju Sv. Ivana pokopan je Uzeir Srna. Uz sina Darija bili su i mnogi poznati bivši nogometaši i sportski djelatnici...

Podsjetimo, Darijo je saznao tužnu vijest na dan velike pobjede protiv Turske i dan kasnije već je avionom odletio u Hrvatsku te se u Metkoviću po posljednji put oprostio od svog oca.

Uz Srnu na sprovodu je još bila i velika delegacija HNS-a predvođena izbornikom Čačićem, Damirom Vrbanovićem, Josipom Šimunićem, Nikšom Martincem, Bojanom Radanovićem i Zorkom Srebrićem.

Također je ovaj tužni događaj okupio i brojna druga poznata nogometna imena, poput Stipe Pletikose, Igora Štimca, Marija Stanića, Darija Šimića, Marija Jurića, Hrvoja Vejića, Vlatka Đolonge, Mate Bilića. Na sprovodu je bio i bivši rukometni reprezentativac Nikša Kaleb te bivši gradonačelnik Metkovića Stipe Gabrić.

Uzeir Srna bio je dugogodišnji vratar, a kasnije i trener Neretve iz Metkovića, a ljubav prema nogometu prenio je i na sinove. Umro je u 75. godini života.

Unatoč teškim danima koje proživljava, očekuje se da će kapetan Darijo Srna istrčati na teren već u St. Ettienu u petak protiv Češke...