GOLUŽIN POPIS

Na Španjolce bez Alilovića i Lackovića

01.03.2011 u 18:24

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža objavio je popis igrača za utakmicu protiv Španjolske u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se igra u Srbiji

Hrvatske rukometaše ovoga mjeseca očekuju dva susreta protiv Španjolske. Prvi je na rasporedu u Ciudad Realu (10. 3), a drugi u Spaladium Areni u Splitu tri dana kasnije.

Na popisu od 18 igrača nema Mirka Alilovića. Vratar je u dogovoru s izbornikom Golužom odlučio odustati zbog loše forme. Šego i Blažičko tako će biti prva dva vratara.

U odnosu na SP vraća se Čupić, a svi ostali ostaju. Nema Lackovića zbog ozljede, a umjesto njega stiže Damir Bićanić.

'Čekaju nas dvije jako teške utakmice. Oni su u euforiji nakon bronce na SP-u, a igraju u gradu u kojem je rukomet broj jedan. Ciudad i Španjolska su dosta slični po stilu, a mi ćemo im pokušati parirati brzinom i strpljivošću u napadu te obranom koja će biti na granici dozvoljenog', poručio je Goluža.

Popis igrača: vratari Šego, Blažićko i Pešić; lijeva krila Štrlek i Ninčević; desna krila Čupić i Zrnić, pivoti Vori, Musa i Marić; vansjki Balić, Duvnjak, Valčić, Vuković, Gojun, Bičanić, Kopljar i Buntić.

Inače, Španjolska i Hrvatska imaju u skupini 2 stopostotni učinak nakon dva kola, dok su Rumunjska i Litva još bez boda.