TEHNIČKA INOVACIJA

Na Sljemenu test za budućnost skijanja

  • Autor: Borut Šips
  • Zadnja izmjena 22.12.2010 15:12
  • Objavljeno 22.12.2010 u 14:44
Sljeme 15

Sljeme 15

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

U prvom tjednu nove godine Hrvatska će ugostiti skijašku elitu koja će odmjeriti snage na skijalištu iznad Zagreba

Djevojke će voziti u utorak, njihove kolege dva dana kasnije, a sve to skupa koštat će 23,5 milijuna kuna.

'Ove godine, u teškim vremenima, na raspolaganju imamo dva milijuna kuna manje nego lani, ali je prioritet da to posjetitelji ne osjete. Nešto više od tri četvrtine prihoda dobili smo kroz komercijalne prihode, što je udio na koji smo ponosni, a 30 posto budžeta izravne su strane investicije', rekao je direktor reprezentacije Vedran Pavlek koji je pozvao gledatelje i zahvalio sponzorima.

Dio novca će doći i iz gradskog proračuna:

'Snježna kraljica spada među četiri velika gradska sportska događanja. Tu utrku, teniski Indoors, Hanžekovićev memorijal i zagrebački maraton uvijek ćemo potpomagati jer Zagreb kao veliki grad mora zadržati svoju sportsku prepoznatljivost', kaže zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Za utrku je već sada akreditirano 350 novinara, a u prvim danima nove godine u Zagreb će doći 150 natjecatelja i oko 400 članova njihovih timova. Ulaznice za odrasle za obje utrke su koštaju 150 kuna, a organizatori se nadaju da će ukupno privući 30.000 gledatelja. Obje utrke su noćne, a eksperimentalno će se uvesti i jedna tehnička inovacija.

'U kolce ćemo ugraditi posebne uređaje putem kojih će se u budućnosti prolazno vrijeme moći pratiti na svakim vratima. Ta će tehnologija biti isprobana prvi put u Zagrebu, na svakim osmim vratima, a u skoroj budućnosti bi tom tehnologijom trebali dobiti unaprieđenje u televizijskim prijenosima', najavljuje Pavlek.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi