Bomba iz Maksimira

Na pomolu senzacionalni transfer; Dinamo vraća Soudanija, a kupuju i jednog od najvećih talenata s područja bivše Jugoslavije

13.05.2021 u 09:51

Bionic
Reading

El Arabi Hilal Soudani mogao bi se uskoro vratiti u Dinamo, a na radaru Modrih je i jedan od najvećih makedonskih talenata u povijesti

El Arabi Hilal Soudani se vraća u Dinamo! Ovo je ono što svaki navijač Modrih želi čuti i ono od čega strepe svi Dinamovi rivali. Alžirac je jedan od najboljih stranaca u povijesti Dinama, a u pet godina koliko je proveo u klubu je odigrao 196 utakmica i zabio 86 golova, te upisao 54 asistencije pa nije ni čudo da ga na Maksimiru žele vratiti pod svaku cijenu.

O njegovom povratku se od 2018. godine, kada je otišao u Nottingham Forest za tri milijuna eura, pisalo nekoliko puta, ali svaki puta je sve ostalo samo na glasinama. Glasine su i ovog puta sve glasnije, a one kažu kako Dinamo intenzivno radi na vraćanju sjajnog Alžirca. Naravno, ima tu i nekih prepreka, ali priča se opet kotrlja.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Soudani je nakon odlaska iz Dinama imao velikih problema s ozljedama, a od siječnja ove godine igra za saudijski Al-Fateh u kojem nema neku pretjerano dobru statistiku. Ipak, Soudani jako voli Dinamo, kao i Modri njega pa bi se isplatilo uložiti u njega i vratiti ga u onu formu koju je imao kada je odlazio. Alžirac je spreman i raskinuti ugovor sa sadašnjim klubom i odreći se velikih novaca zbog Dinama i ova je priča sve bliža realizaciji.

Osim iskusnog Soudanija Modri rade i na dovođenju jednog od najvećih talenata na prostoru bivše Jugoslavije. Makedonski i turski mediji pišu kako je Dinamo ozbiljno zagrizao za 16-godišnjeg Besara Gudjufija iz Belasice.Riječ je o Makedoncu koji uskoro puni 17 godina i već je proglašen najboljim makedonskim talentom u novijem vremenu.

Iako ima samo 16 godina, ovaj krilni napadač je već odigrao 12 utakmica za seniore i zabio dva gola, te upisao tri asistencije. Karijeru je započeo u Vardaru za čije je juniore igrao i na početku ove sezone i bio najbolji strijelac kluba, a onda je dobio i poziv za prvu momčad. Sve je izgledalo idilično, ali je u siječnju sve iznenadio i otišao u Belasicu, u kojoj je karijeru svojevremeno počeo i legendarni Goran Pandev, gdje je odmah postao standardan u prvoj ekipi.

Prema Transfermarktu vrijedi oko 500.000 eura, no ta bi cijena mogla biti i veća jer su u utrci i turski velikani Bešiktaš i Trabzonspor. Bešiktaš u kojem igra naš Domagoj Vida je već ponudio 400.000 eura i žele ga pod svaku cijenu jer ga vide kao nasljednika Eljifa Elmasa koji je otišao u Napoli.

Pogledajte još jednom najbolje golove 34. kola HT Prve lige.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.